fbpx

На вулиці Вітовського у Франківську хочуть облаштувати громадський простір. ФОТО

Суспільство 16:30, 20.07, 2016

ГО "Мами Прикарпаття" звернулася до Департаменту містобудування, архітектури та культурної спадщини з ескізом пристосування простору вулиці Вітовського під громадський простір.

Це стало продовженням міжнародного архітектурного конкурсу, який проводився у 2015 році ГО "Мами Прикарпаття" разом із платформою "Тепле місто". Його ідеєю було облаштування в Івано-Франківську громадського простору, дружнього до дітей.

Наразі йдеться про ділянку, обмежену дорогами довкола площі Міцкевича, – від бібліотеки та між обома скверами. Голова ГО "Мами Прикарпаття" Мар’яна Вершиніна пояснила, що за приклад брали громадський простір, дружній до дітей, з міста Бордо, Франція. Соціальний проект обійдеться у близько 500 тисяч гривень, є інвестор.

"Громадський простір не буде заходити у сквери, а всі зони пам'яток залишаться непорушними",  запевнила активістка.

Головний архітектор Дмитро Нижник звернув увагу, що запропонований простір  не для дітей.

Архітектор Олександр Микуляк підтримав запропоновану ідею громадського простору.

"Це краще, ніж павільйони, де пиво п'ють. Це відпочинковий простір для всієї родини! Треба тільки подивитися, які там комунікації. Щоби не було так, що зробили, а там труба прорвала",  зазначив Микуляк.

За словами Мар’яни Вершиніної, інвестором стане "Тайко Електронікс".

"Для інвестора важливо зробити не комерційний, а соціальний проект з максимальним залученням мешканців міста",  додала Мар’яна Вершиніна.

Містобудівна рада підтримала проект.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: