fbpx

На Яремчанщині пройшов велопробіг «Здорова нація». ФОТО

Стиль життя 07:45, 27.08, 2016

​З нагоди 25 річниці Незалежності України у селі Яблуниця відбувся велопробіг «Здорова нація», організований депутатом обласної ради від партії «ВОЛЯ» Андрієм Марійчиним. Учасники акції символічно подолали 25 кілометрів гірськими масивами Карпат.

Участь у  символічному велопробігу з нагоди Дня Незалежності взяло близько півсотні веломанів. Маршрут пройшов через Яблуницький перевал, вододільним хребтом (кордон між Закарпаттям і Прикарпаттям), с. Вороненка, смт. Ворохта та хребтом до П'ятихаток, де відкриваються краєвиди Чорногори та Горган, повідомляє прес-служба "ВОЛІ".

«Незалежність нашої країни, яка сьогодні відзначає 25 річницю є доволі непростою. Чи не для всіх краян це направду величне свято, адже за нашу свободу століттями боролися наші предки. Сьогодні ми особливо відчуваємо значущість цієї незалежності, в час коли наші хлопці воюють на сході. Ми хотіли відзначити цей день по особливому, щоб він надовго закарбувався у нашій пам’яті. Тому й виникла ідея зібратися у колі однодумців та символічно проїхати 25 кілометрів гірськими масивами Карпат», – відзначив організатор пробігу Андрій Марійчин.

Організатори велопробігу підготували для учасників не тільки неординарний маршрут, а й ознайомили з історією. По дорозі минали пам'ятки австрійської спадщини: залізничний тунель довжиною 1300м у с. Вороненка та старі кам’яні мости ( віадуки).

«Ми ставили перед собою завдання – вибрати найцікавіший шлях, щоб учасники пробігу отримали масу позитивних емоцій не тільки від велопрогулянки, а й помилувалися чудовими краєвидами та особливою історією цього регіону. Між іншим допомагав розробляти цей маршрут активний любитель велоспорту Роман Сорока, який також сьогодні бере участь у цьому велотурі», – зазначив Марійчин.

Першу частину маршруту від Яблуницього перевалу до смт. Ворохта, не зважаючи на не простий гірський рельєф, учасники подолали доволі жваво: діти задавали темп, а старші учасники його підтримували. Після зупинки у Ворохті учасники організованою колоною вирушили на другу, значно важчу частину маршруту.

«Початок, скажемо по чесному, був не з простих: довгий стрімкий кам'яний підйом на хребет до П'ятихаток складності якому додавало пекуче сонце, але незважаючи на все ми успішно справились із завданням. Особливо заслуговують похвали жінки та дівчата, які крутили педалі на рівні із чоловіками. Ну а нагородою за старання стали неймовірні краєвиди Чорногори та Горган. Далі ще трішки вгору/вниз і затяжним спуском спускаємось до автомобільної дороги якою, під супроводом поліції, доїжджаємо до фінішу», – ділиться враженнями учасник велопробігу Роман Сорока.

Подорож у 25 км через гірські масиви Яблуниці та Ворохти тривала близько 7 годин. Усі учасники успішно дісталися до фінішу. По завершенню всіх учасників очікувало гостинне застілля з головною стравою – 25 кілограм гуцульського баношу по 2,5 ковбаски і по 25 грам гуцульської еко здорової водиці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: