fbpx

На Яремчанщині та у трьох районах Прикарпаття виявили незаконні рубки лісу

Суспільство 18:37, 19.10, 2016

Незаконні рубки зафіксовані на території Яремчанської міської ради, Рожнятівського, Долинського та Богородчанського районів.

У Поляницькому лісництві працівники Яремчанського відділення поліції виявили 57 пнів породи "Бук" та "Ялиця". Підозрюваними у незаконних діях виявилися місцеві мешканці, пише КУРС з посиланням на СК ГУ НП в Івано-Франківській області.

Інше таке правопорушення зареєстровано в Рожнятівському районі. До місцевих правоохоронців завернулися працівники лісництва з повідомленням про незаконну порубку лісу в межах території Липовицької сільської ради. Прибувши на місце події, правоохоронці застали зрубаними дев’ять ялиць. Дерева вилучено, а завантажений лісодеревиною автомобіль вилучено та поміщено на штраф майданчик.

Подібні незаконні вирубки лісу правоохоронці виявили у Богородчанському та Долинському районах. У їх скоєнні підозрюють місцевих мешканців, які вчиняли незаконну вирубку дерев для продажу чи власного використання.

За цими фактами відомості внесені до єдиного реєстру досудових розслідувань за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 246 Кримінального кодексу України. Санкцією статті передбачено мінімальне покарання у вигляді штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а максимальне – позбавлення волі на строк до трьох років з конфіскацією незаконно добутого.

 

 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: