fbpx

НАБУ через суд добиватиметься відсторонення директора Львівського бронетанкового заводу

Суспільство 17:53, 19.07, 2017

Працівники НАБУ звернулися до суду з клопотанням про відсторонення від посади директора Львівського бронетанкового заводу Романа Тимківа.

Про це повідомило видання "Слово і діло" з посиланням на прес-службу НАБУ.

Розгляд справи відбуватиметься завтра, 20 липня, у Солом'янському райсуді Києва.

"Завтра на 11:30 призначене засідання щодо відсторонення від посади директора Львівського бронетанкового заводу Романа Тимківа, суддя – Світлана Кушнір", – повідомили у НАБУ.

Нагадаємо, Романа Тимківа  помічника народного депутата від Прикарпаття Юрія Солов'я і колишнього депутата Івано-Франківської міської ради – затримали 14 липня працівники НАБУ. Його та ще чотирьох посадовців обвинувачують у корупційних схемах із закупівлі запасних частин та комплектуючих до бронетанкового озброєння і техніки, чим у 2015 році вчинили розтрату бюджетних коштів на суму 28,5 млн грн.

Після затримання Тимківа Львівський бронетанковий завод відвідав Президент України Петро Порошенко. Він заявив, що його позиція збігається із позицією правоохоронних органів, які демонструють рішучі кроки у боротьбі з корупцією.

Роману Тимківу суд призначив заставу у 2 млн грн. 18 липня заставу внесли і він вийшов із Київського СІЗО. У день затримання керівників Львівського бронетанкового заводу на офіційному сайті концерну Укроборонпром з’явилось повідомлення про те, що Романа Тимківа відсторонили від займаної посади, а виконувачем обов’язків директора заводу призначили одного з його заступників Олександра Гофнара. Однак сам Роман Тимків стверджує, що не бачив офіційного наказу про своє відсторонення, а Олександр Гофнар виконував його посаду лише на час його відсутності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: