fbpx

Начальник обласної екоінспекції, якого обіцяв звільнити Семерак, поскаржився на брак грошей і бензину

Суспільство 14:16, 13.05, 2016

Сьогодні на спільному засіданні громадської ради при екологічній інспекції та керівництва екоінспекції начальник установи Ігор Стефурак розповів про результати роботи за минулий рік.

На засіданні громадської ради керівник обласної екоінспекції Ігор Стефурак поскаржився, як важко працюється інспекторам: бракує пального, автомобілі зношені, фінансування мізерне, штат малий.

За його словами, на планових перевірках працює два десятки інспекторів, у їхньому розпорядженні 15 авто, три з яких подані на списання. Інспекція закуповує на місяць 40-50 л пального, цього місяця спромоглися придбати 70 л.

"Це одна поїздка для "Ниви", якій 9 років, в Кути чи на Верховинщину. Мусимо весь час вибирати, куди їхати", – бідкався Стефурак.

Попри ці труднощі, каже начальник екоінспекції, вдається досягати певних результатів. Так, понад мільйон збитків нараховано Кутському ДЛГ за незаконні рубки, відбуваються планові перевірки рубок на території НПП "Гуцульщина" та Делятинського ДЛГ. Минулого року виявили порушення у Ворохтянському ДЛГ, у Поляницькому лісництві, в НПП "Гуцульщина".

"У Поляницькому лісництві вирубали незаконно на 2 млн 360 тис., матеріали передали СБУ, інспекторам, які виїхали на перевірку, погрожували",  розповідає Стефурак.

Загалом, за рік за фактами незаконної рубки на території області еконіспекція нарахувала більше 7 млн грн до відшкодування. У суди заявлено позови на 3,3 млн грн.

Намагається екоінспекція протидіяти і незаконному вибору гравійної суміші з русел рік, запевняє Стефурак. Проведено два десятки рейдів, задокументовано 10 порушень.

Як повідомляв КУРС, під час свого недавнього візиту на Косівщину міністр екології Остап Семерак побував на незаконних вирубках в НПП "Гуцульщина" і пообіцяв звільнити Ігоря Стефурака з посади за неналежне виконання обов’язків. Лише наприкінці засідання один із активістів поцікавився, чому міністр Семерак наказав звільнити Стефурака, а той досі на посаді. Громадський активіст Роман Островський відповів за начальника: "Я питав міністра, це не його компетенція, вертикаль інспекції підпорядкована Кабміну. Я розмовляв з міністром з цього приводу, він був на емоціях, може, поспішив. Зараз це питання вирішується на рівні Кабміну". Врешті, голова громадської ради при екоінспекції Ростислав Гудзінський запропонував визнати задовільною співпрацю ради з екоінспекцією.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: