fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • Надвірнянська міськрада просить керівництво держави законодавчо врегулювати питання автомобілів з іноземною реєстрацією

Надвірнянська міськрада просить керівництво держави законодавчо врегулювати питання автомобілів з іноземною реєстрацією

Політика 16:50, 03.04, 2017

Фракція "ВОЛЯ" у Надвірнянській міській раді ініціювала прийняття звернення до Президента, Прем’єр-міністра і голови Верховної Ради України щодо необхідності законодавчого врегулювання питання ввезення та перебування на митній території України автомобілів з іноземною реєстрацією, а також щодо необхідності припинення переслідування водіїв і фактичних власників таких автомобілів.

Відповідне звернення на сесії Надвірнянської міської ради озвучив керівник фракції "ВОЛЯ" Володимир Монастирецький, інформує прес-служба партії "ВОЛЯ".

Як наголосив Володимир Монастирецький, сьогодні в Україні перебуває близько 1,5 мільйонів автомобілів із іноземною реєстрацією. Згідно з чинним законодавством громадяни України мають право тимчасово ввозити автомобіль з-за кордону тільки в режимі "транзит" на 5 або 10 діб, в цей же час іноземці можуть тимчасово ввозити автомобілі на період до 1 року.

"Вартість розмитнення автомобілів є непосильною для більшості громадян України, внаслідок чого вони змушені вдаватися до використання різних, у тому числі сумнівних, схем. Недосконалість законодавства та встановлення несправедливих тарифів на розмитнення автомобілів викликали велике обурення серед власників автомобілів з іноземною реєстрацією, свідченням чого стали численні акції протесту у всій Україні", – зазначено у зверненні.

Володимир Монастирецький відзначив, що замість того, щоб шукати вирішення цієї проблеми, держава фактично розпочала репресії щодо власників таких автомобілів. Так, з листопада минулого року співробітники митниці ДФС та Головних управлінь Національної поліції в Київській, Волинській, Івано-Франківській, Дніпропетровській, Харківській, Одеській та інших областях проводять спільні рейди, затримують та вилучають автомобілі з іноземною реєстрацією, порушуючи законодавство та права громадян України.

Як відомо, на розгляд Верховної Ради України внесено законопроект "Про внесення змін до Митного кодексу України (щодо врегулювання транзиту та тимчасового ввезення транспортних засобів особистого користування)" (реєстраційний номер 5567). Цим законопроектом запропоновано запровадження умовного часткового звільнення від оподаткування митними платежами транспортних засобів особистого користування і встановлення справедливої плати за їх тимчасове ввезення на митну територію України громадянами-резидентами, а також посилення контролю за транзитним переміщенням транспортних засобів особистого користування.

Депутати Надвірнянської міської ради просять Президента, Прем’єр-міністра і голову Верховної Ради України вжити всіх необхідних заходів щодо прийняття вищевказаного законопроекту, оскільки переконані, що це дозволить законодавчо врегулювати питання ввезення та перебування на митній території України автомобілів з іноземною реєстрацією та припинить переслідування водіїв, які вже придбали такі транспортні засоби.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: