fbpx

Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні приїхав на Прикарпаття. ФОТО

Суспільство 14:34, 10.03, 2017

Сьогодні Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Роман Ващук у рамках перебування на Прикарпатті зустрівся з головою обласної державної адміністрації Олегом Гончаруком.

Під час зустрічі йшлося про суспільно-політичну ситуацію в області та реалізацію проектів у рамках двосторонньої співпраці, інформує прес-служба Івано-Франківської ОДА.
Вітаючи іноземних гостей, очільник області висловив вдячність за візит делегації та зазначив, що така зустріч є знаковою, адже посол є вихідцем з Прикарпаття.
"Ваш батько народився у селі Білі Ослави Надвірнянського району, тому  наш край є рідним для вас, – зазначив Олег Гончарук. – Разом тим, хочу подякувати Уряду Канади, який підтримує Україну у відстоюванні цілісності та суверенітету. Адже ваша позиція у цій ситуації, зокрема щодо продовження санкцій проти Росії, залишається чіткою і незмінною".
Опісля присутні обговорили співпрацю між країнами. Зокрема, йшлося про тренінги, які облдержадміністрація організовує спільно з представниками проекту "ПРОМІС". Також відзначалася значущість підписаного меморандуму між ОДА та канадською неурядовою організацією "SOCODEVI" про взаєморозуміння з метою впровадження на території області проекту створення умов для розвитку молочарських кооперативів та сімейних ферм. 
Як зазначалося, у червні 2011 року в місті Едмонтон продовжено дію Меморандуму намірів про співробітництво між Івано-Франківською обласною державною адміністрацією та урядом провінції Альберта Канади, який було укладено 11 серпня 2004 року.

Підсумовуючи зустріч, Олег Гончарук зазначив, що Івано-Франківщина сьогодні активно розвиває відносини з сусідніми державами в рамках інвестиційної платформи "Єврокарпатська ініціатива". Проте не менш важливою є співпраця з Канадою. Очільник області запросив гостей відвідати 5-7 травня ІІ Міжнародний мистецький фестиваль країн Карпатського регіону "Карпатський простір", який відбуватиметься у місті Івано-Франківську.

Зазначимо, Роман Ващук у неділю, 12 березня, о 18 год. в громадському ресторані "Urban Space 100" зустрінеться з громадськістю міста для дружнього діалогу. Це можливість поспілкуватись з послом в дружній атмосфері на економічні і культурні теми. До зустрічі запрошуються активні спільноти, які цікавляться розвитком міста та регіону.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: