fbpx

Нагрудні знаки, якими нагородили учасників АТО з Прикарпаття, можна придбати в Інтернеті за сотню гривень

Суспільство 13:35, 18.02, 2016

Інтернет рясніє пропозиціями придбати нагрудний знак "Учасник АТО", який за розпорядженням Начальника Генштабу України Віктора Муженка має видаватися демобілізованим із зони АТО військовослужбовцям на підставі наказів військових комісаріатів.

Придбати нагрудний знак пропонує сайт "Гарант и Партнеры". Сама відзнака покупцю обійдеться в сотню гривень, за додаткові шість гривень можна придбати посвідчення "до відзнаки". Футляр для нагороди обійдеться ще у 50 гривень.

В описі товару на сайті вказано, що віднака спеціально розроблена для військовослужбовців АТО і може видаватися на підставі наказів військкоматів, Генштабу, ЗСУ чи військових частин.

Металь АТО – нагорода, спеціально розроблена для військовослужбовців, які брали або беруть участь в антитерористичної операції на сході України. В першу чергу медаль АТО отримують військовослужбовці, демобілізовані на підставі наказів військових комісаріатів. Також може вручатися на основі наказів Міністерства оборони України та Генерального штабу Збройних Сил України, органів військового управління, з'єднань, військових частин, військових навчальних закладів установ і організацій.

"На лицьовій стороні (аверсі) нагрудного знака зображений сокіл, який схопив пазурами двох змій. З боків жовтий і синій кольори охоплюють тонкі червоні і чорні стрічки", – такий опис медалі АТО представив Генштаб Збройних Сил України.

Волонтери у соціальних мережах також повідомляють, що нагрудні відзнаки, які мають вручатися демобілізованим учасникам АТО, продаються у звичайних військових магазинах. Зокрема, такі факти зафіксовані у Волновасі Донецької області. Щоправда, у магазині за таку нагороду хочуть 160 гривень.

Про це у мережі Фейсбук повідомив Мартин Брест.

"Итак – медаль. Сегодня я был в городе Волновегасе (Волоновасі – ред.). В одном из магазинов военной аммуниции я купил себе медаль. Медаль, мля. Есть такая фирма, которая выпускает медали участника АТО. Даже с книжкой. Медаль. В магазине. Я ее специально купил. 160 гривен, и еще книжечка с печатью за 20. Медаль. АТОшная. С печатью какой-то громадськой организации. Мля. Я ее подарю кому-то. Потом. Когда-то. Когда перестану скрипеть зубами и материться. Ссссуки", – написав користувач.

Нагадаємо, 28 січня на сесії Івано-Франківської міської ради міський голова Руслан Марцінків урочисто вручив учасникам АТО з Івано-Франківська нагрудні знаки "Учасник АТО".

Згодом стало відомо, що відзнаки, якими на сесії міськради нагородили франківських військових, виявились плагіатом німецьких монет 1913 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: