fbpx

"Нам гроші, як повітря, потрібні", – замовник скандальної забудови на Мазепи, 144 у Франківську. ФОТО, ВІДЕО

Суспільство 20:33, 17.02, 2016

Директор громадської обласної організації "Товариство сприяння обороні України" (ТСОУ, а колись ДТСААФ) Петро Никитюк каже, що забудова міського озера двома багатоповерхівками не завершиться.

Депутатська комісія з питань містобудування та земельних відносин Івано-Франківської міської ради провела виїзне засідання щодо незаконної забудови по вулиці Мазепи, 144.

Місяць тому на території тут вирили величезний котлован. Згодом з’ясувалося, що ні міська рада, ні ДАБІ жодних дозволів на будівництво не видавали. Земельний акт на цю ділянку оформлений на обласну організацію "Товариство сприяння обороні України", яку очолює Петро Никитюк.

Депутати виїхали до проблемної забудови. Однак керівник обласної організації ТСОУ Никитюк відмовився до них вийти. Тому засідання довелося проводити у його кабінеті. Никитюк погодився прояснити ситуацію.

За його словами, громадська організація ТСОУ перебуває у скрутному становищі, мовляв, у  2015 році організація сплатила 42 тисячі податку на нерухомість та більше 46 тисяч – земельного податку.

Уклавши угоду із ЗАТ "Будівельна компанія "Прикарпаття і К" щодо будівництва на території ТСОУ, Никитюк хотів покращити матеріальне становище громадської організації. На своє виправдання порадив депутатам вивчити генплан міста, за яким територія навколо міського озера нібито має бути забудована.

За його словами, допомога з боку будівельної компанії не обмежилася придбанням BMW Х5, на якому їздить Никитюк.

"А до цього ще був і Volkswagen Passat CC, вже проданий, а гроші, більше 300 тисяч гривень, лягли на рахунок обласної організації, які нам зараз, як повітря, потрібні", – пояснює Никитюк.

Директор обласної організації ТСОУ також пояснив, що котлован по Мазепи, 144 вирили для будівництва нібито другої черги багатоповерхівки. Як писав КУРС, цей 11-поверховий будинок споруджений з порушенням будівельних норм.

Однак, коли депутати міської ради попросили представити документи, Никитюк навідріз відмовився. Він вважає, що обранці не уповноважені особи.

Земельна комісія зобов’язала Никитюка представити всю документацію на будівництво. Рішення щодо скандальної забудови по Мазепи, 144 земельна комісія прийме на наступному засіданні.

Крім того, Никитюк нагадав, що у суді оскаржив припис ДАБІ щодо призупинення будівельно-технічних робіт. Позов розгляне Івано-Франківський окружний адміністративний суд 29 лютого о 10.00.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: