fbpx

Нардеп Матвієнко прокоментував заяву Поповича щодо недоцільності проведення ГогольFestу у Франківську

Суспільство 11:41, 26.02, 2016

Народний депутат України Анатолій Матвієнко прокоментував заяву депутата облради від ВО "Свобода" Василя Поповича, який заявив, що Івано-Франківську фестиваль "ГогольFest" не потрібний.

З 8 по 12 червня 2016 року Івано-Франківськ перетвориться на культурну столицю України, місто першим в Україні проводитиме мультидисциплінарний міжнародний фестиваль сучасного мистецтва "PORTO FRANKO ГогольFEST".

Проте нещодавно депутат обласної ради, член бюджетної комісії Василь Попович запропонував викреслити з видатків облради співфінансування фестивалю "ГогольFest". На думку депутата обласної ради Василя Поповича, цей фестиваль проводити недоречно, оскільки Микола Гоголь не має стосунку до Івано-Франківська. Бюджетна комісія облради не виділила заплановані 95 тисяч гривень на фестиваль та вирішила на наступному засіданні заслухати організаторів фестивалю, які повинні захистити видатки.

Читайте також у блогах КУРСу: Навіщо Франківську ГогольFest?

Під час сьогоднішньої прес-конференції у Франківську народний депутат Анатолій Матвієнко відреагував на заяву місцевого політика Василя Поповича, заявивши, що кожна ідея переживає три стадії: кажуть, що це дурниця, потім що в цьому щось є, а згодом що давайте це зробимо.

"Кожен депутат вважає, навіщо це йому, якщо це потребує якоїсь затрати. Це нормальна реакція. Якщо вникнути, то, думаю, депутатам ідея сподобається. Гогольфест – це рух український, який зараз долучив дуже багато країн Європи. Це подія, яка постійно відбувалась у Києві. Це бренд. Хай ця подія буде у Франківську. Франківськ буде культурною столицею України. Гололь такий же українець, як і Довбуш. Питають: а що Гоголь до Франківська? Можна так само й запитати: а що Шевченко має до Франківська? Я палко підтримую цю ініціативу, хоча я не є організатором",  сказав народний депутат Анатолій Матвієнко.

Читайте також: ГогольFest в Івано-Франківську: колосальний шанс для промоції міста і області.

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: