fbpx

Наркоугруповання, яке затримало прикарпатське управління СБУ з 30 тисячами таблеток "Субутексу", взяли під варту

Суспільство 13:43, 20.03, 2016

До Івано-Франківського міського суду за матеріалами Управління Служби безпеки України в Івано-Франківській області надійшли клопотання про обрання міри запобіжного заходу чотирьом громадянам України, яких підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 статті 305 Кримінального кодексу України.

Сьогодні до суду було доставлено чотирьох затриманих осіб: мешканця Львівської області, 1974 року народження; жителя міста Дрогобич, 1995 року народження; жителя міста Дрогобич, 1993 року народження та мешканця Івано-Франківська, 1981 року народження.

Цих осіб було затримано під час перетину митного посту "Мостиська" Львівської митниці ДФС України. Під час огляду їхнього транспортного засобу марки "Мерседес" правоохоронці виявили таблетки "Субутекс"  у кількості 29 610 штук із вмістом наркотичного засобу бупренорфін, обіг якого на території України обмежений. Вартість вказаних таблеток на "чорному ринку" може коливатись від 15 до 30 мільйонів гривень.

В судовому засіданні сторона обвинувачення довела існуючі ризики, що підозрювані особи, усвідомлюючи неминучість покарання, можуть переховуватись від слідства, знищуватимуть докази та можуть впливати на свідків. Таким чином, під час засідання сторона прокуратури просила для затриманих осіб визначити максимальний розмір грошової застави, інформує прес-служба Івано-Франківського міського суду.

Сторона захисту позицію прокуратури заперечувала та вимагала для підозрюваних більш м’яку міру запобіжного заходу.

Врахувавши всі обставини справи, а також заслухавши думки сторін, Івано-Франківський міський суд ухвалив застосувати щодо усіх підозрюваних міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Враховуючи те, що злочин, у скоєнні якого підозрюють вказаних осіб, носить ненасильницький характер, суд також ухвалив визначити для підозрюваних розмір грошових застав.

Так, для підозрюваних 1974 р. н., 1995 р. н. та 1981 р. н. суд визначив заставу у розмірі п’яти тисяч мінімальних зарплат (шість мільйонів вісімсот дев’яносто тисяч гривень) для кожного.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: