fbpx

Народний синоптик розповів, якою цього року буде весна

Суспільство 22:52, 14.02, 2016

Завтра, 15 лютого, за народними прикметами можна прогнозувати, якою буде цьогорічна весна.

Стiйкого тепла слiд чекати аж… у травнi.

У понедiлок, 15 лютого, відзначають свято Стрітення – вважається, що в цей день весна зустрiчається з зимою. За народними прикметами, залежно вiд того, теплий буде цей день чи холодний, можна визначити, пануватиме далi зима, чи поступиться наступнiй порi року, нагадує газета "Експрес". Прогнозує погоду народний синоптик Леонід Горбань.

"Снiгу вже не буде. Загалом у березнi прогнозуємо незначну кiлькiсть опадiв у виглядi дощу. У захiдних регiонах цього року не бракуватиме вологи для доброго врожаю. Щоправда, буде доволi прохолодно. А от у пiвденних регiонах виникне проблема – опадiв не буде. Тож це може позначитися на урожаї зернових",  пояснює він. 

Попри те, що останнi днi були незвично теплими, сподiватися на ранню весну не варто, каже народний синоптик. Уже 13 лютого середньодобова температура буде знижуватись. Однак теплi днi в лютому будуть  наприкінці місяця.  
 
За словами Горбаня, березень буде не дуже весняним. До 6 березня  прохолодно, в середньому мiнус 4 – 5 градусiв. Трохи теплiше стане з 7-го по 11 число березня. I лише з 22 березня стовпчики термометрiв пiдвищаться до 12 градусiв зi знаком плюс.
 
Та й з цим весняне тепло ще не утвердиться, оскiльки у квiтнi буде знову прохолодно: 4 – 6 градусiв вище вiд нуля. Запанує незмiнно тепла погода аж iз 1 травня, прогнозує Леонід Горбань. 


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: