fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • "Наступні вісім днів – вирішальні", – в Івано-Франківській обласній дитячій лікарні Давид Коник бореться за життя. ВІДЕО

"Наступні вісім днів – вирішальні", – в Івано-Франківській обласній дитячій лікарні Давид Коник бореться за життя. ВІДЕО

Суспільство 20:05, 12.02, 2016

Батьки хворих дітей вимушені купувати ліки власним коштом. Тільки 3% від передбаченого державного фінансування на ліки для онкохворих дітей торік отримала дитяча обласна лікарня у Франківську.

Маленький іванофранківець бореться з важкою недугою – гострою монобластною лейкемією. В нього одна з найважчих форм раку крові, яка розвивається блискавично. Медики не приховують – кожна хвилина на вагу золота.

Якщо необхіді препарати не вводитимуть вчасно, для Давида все може закінчитися фатально. Але на вартісне лікування катастрофічно бракує грошей.

"17 січня, день народження дружини – дитина весела, ні найменшого натяку, що дитина важко хвора. А вже 24 січня ми потрапили в реанімацію",  каже батько хлопчика.

Свого єдиного сина, кажуть батьки, вони пильнували, як могли: Давиду вчасно робили щеплення, регулярно водили на медогляди. Хлопчик завжди був здоровим, а наприкінці січня застудився. Результати аналізів, які призначили медики, вразили. Недуга розвивался блискавично  за 4 дні Давид опинився у реанімації. Медики сподівалися, що це лише ускладення, яке дав грип. Утім, аналізи, про всяк випадок відправили до столичного "Охматдиту". Висновок приголомшив  гостра монобластна лейкемія.

Наступні вісім днів для хлопчика вирішальні, не приховують лікарі. Йому роблять надважку хіміотерапію. Препарати вводять хвилина в хвилину – без затримок. Лікування, застерігають, в жодному разі не можна перервати. Але біда, що грошей на медикаменти катастрофічно бракує.

"Проблема в тому, що надзвичайно великі кошти потрібні на лікування і терміново. На 2015 рік квота на лікування онкохворих дітей становила 9 млн грн. З них лікарня отримала 3%. Тому всі ліки, які нам потрібні, купують батьки",  каже лікар-онкогематолог обласної дитячої клінічної лікарні Зоряна Вовк.

Батьки хлопчика у розпачі: заощаджень не мають, сім'я живе на зарплату чоловіка, який працює охоронцем. На лікування сина щодня витрачають до 20 тисяч гривень.

Гроші позичають, де можуть. А попереду, найімовірніше, чекає ще поїздка за кордон і трансплантація кісткового мозку.

"Ми надзвичайно просимо всіх людей, які небайдужі, щоб нам допомогли поставити його на ноги. Це – єдина дитина! Ми всі матері, знаємо, що таке діти! Він має жити",  каже мама малюка.

Медики тим часом вражені, як маленький Давид бореться за життя: хлопчик ніколи не плаче і що є сили підбадьорює батьків, йдеться в сюжеті ТСН.

Реквізити для допомоги: Картка ПриватБанку 4149 4978 6074 3626 Коник Андрій Зеновійович

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: