fbpx

Наступного року на Прикарпатті планують завершити будівництво очисних споруд

Суспільство 11:31, 20.07, 2017

Перший заступник голови Івано-Франківської облдержадміністрації Марія Савка визначила чотири основні екологічні проблеми, які стосуються Прикарпаття.

Перша проблема – екологічна загроза Калуського гірничопромислового району. Про це Марія Савка заявила на  розширеному засіданні Державної екологічної інспекції в Івано-Франківській області.

"Вже є виділені кошти на моніторинг ситуації, але потрібно розробляти дорожню карту", – зазначила Марія Савка.

Друга – забруднення атмосферного повітря.

"Наша область посідає четверте місце в Україні за викидами в атмосферне повітря на одну особу. Їх на кілька відсотків зменшили, але цього недостатньо", – відзначила Савка.

Третьою екологічною проблемою, за її словами, є недостатня інфраструктура очисних споруд.

"Наприклад, розбудовується Яремче, і очисні споруди міста не справляються з тим навантаженням, яке на них йде у зв’язку зі збільшенням туристів. Я думаю, що у цьому році ми розпочнемо у їх будівництво і у 2018 ми їх завершимо", – каже Савка.

Також заступник голови ОДА закцентувала увагу на поводженні із твердими побутовими відходами.

"Зараз опрацьовується питання виділення землі під будівництво сміттєпереробного заводу. Заручилися підтримкою нідерландців у розробці стратегії. Екологічними питаннями має займатися саме влада, і ми маємо спрямувати всі свої зусилля на їх вирішення", – підсумувала Марія Савка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: