fbpx

Національна бієнале "Природа-2016", що пройде у Франківську, влаштує фотопленер у Ворохті

Культура 13:20, 13.03, 2016

Фотовиставку, яка приурочена до Всесвітнього дня охорони довкілля 5 червня, профінансували з обласного екологічного фонду.

Депутатська комісія облради погодила рішення про виділення 30 тисяч гривень на проведення всеукраїнського фотоконкурсу "Природа-2016". 

Як повідомив організатор бієнале Ростислав Кондрат, відкриття виставки і церемонія нагородження переможців за традицією відбудуться в Івано-Франківському краєзнавчому музеї 8 червня, а пленер пройде у Ворохті та околицях 9-12 червня. 

Основними незмінними організаторами і генераторами проекту є Івано-Франківська обласна організація Національної спілки фотохудожників України і Народний фотоклуб "Колумб" (Тисмениця).

Фотоконкурс "Природа" започаткований 1995 року в Івано-Франківську. Йому передувала колективна "екологічна" виставка фотографів Молдови і України (1994 рік). У 1996 році конкурс відбувся вдруге, а надалі він перейшов в режим бієнале.

Щоразу виставки приурочені до Всесвітнього дня охорони довкілля.

Починаючи з 1998 року після відкриття виставки проводилися триденні пленери в Карпатах, які базувалися на спортивних базах, в лісництвах чи були у вигляді пересувних наметових таборів.

До участі запрошуються учасники попередніх конкурсів 1995-2012 років, а також всі охочі. Остання дата прийому робіт 20 квітня, йдеться на сторінці виставки у Фейсбук.  

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: