fbpx

Наукове містечко біля ратуші: містяни вишикувалися у чергу до студентів у білих халатах. ФОТО

Здоров'я 18:20, 07.05, 2017

В День міста на площу перед ратушею розгорнулося студентське наукове містечко. Три державні виші представили свої наукові досягнення на стендах. Великий інтерес у перехожих викликали молоді люди у білих халатах. Упродовж чотирьох годин з 10-ї до 14-ї студентам вдалося протестувати близько 300 містян.

Студенти-медики вимірювали тиск перехожим, розповідали про небезпеку підвищеного тиску та можливі наслідки гіпертонії.

За чотири години акції було виміряно тиск майже трьом сотням франківчан різного віку. Деяким з них присутні на акції фахівці університету, професори рекомендували звернутися до лікаря щодо призначення відповідного лікування.

Також стояла чимала черга людей, яким вимірювали  рівень цукру в крові за допомогою глюкометрів. За словами професора ІФНМУ Надії Скрипник, у шести осіб виявили підвищений вміст цукру у крові, і цим людям медики надавали відповідну консультацію щодо того, куди звернутися, наголошували, що така ситуація є небезпечною для здоров'я. 

"Місто і наука тісно пов'язані між собою. То як могло обійтися без нашого активного студентства у цей день. А ми, викладачі уінверситету, прийшли їм допомогти, – говорить професор, завідувач  кафедри ендокринології ІФНМУ Надія Скрипник.  Я горда за наш університет, що ми долучаємо містян до нашої роботи, не лише у будні, але і в цей святковий час маємо можливість спонукати їх бути уважними до свого здоров'я".

Також від медуніверситету цікаво представив свої доробки фармфакультет. Фахівці презентували свої наробки щодо трав і бальзмів власного виробництва.

Поруч зі студентами і викладачами в активностях наукового містечка взяв участь і ректор Івано-Франківського національного університету Микола Рожко.   

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: