fbpx

Науковцю ІФНМУ присвоїли звання "Заслужений лікар України"

Здоров'я 15:23, 16.06, 2017

Петро Порошенко присвоїв звання "Заслужений лікар України" завідувачу кафедри клінічної фармації з курсом фармакології і клінічної фармакології Ірині Купновицькій.

Почесне звання професору ІФНМУ присвоїли з нагоди Дня медичного працівника за значний особистий внесок у розвиток вітчизняної системи охорони здоров’я, надання кваліфікованої медичної допомоги та високу професійну майстерність.

Указ Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня медичного працівника Петро Порошенко підписав сьогодні.

Довідково:

Купновицька Ірина Григорівна в 1967 році закінчила Івано-Франківський державний медичний інститут, в 1971 році – аспірантуру на кафедрі фармакології.

З 1971 року по 1987 рік асистент кафедри факультетської і госпітальної терапії, з 1987 року по 1990 рік – доцент кафедри госпітальної терапії.

У 1990-1993 рр. навчалась у докторантурі в Інституті кардіології імені М. Стражеска МОЗ України.

З 1993 по 2001 рр. – професор кафедри госпітальної терапії №1 Івано-Франківського державного медичного інституту.

У 1971 році присуджено науковий ступінь кандидата медичних наук зі спеціальності 14.03.05 фармакологія, у 1992 році – науковий ступінь доктора медичних наук зі спеціальності 14.01.11 – кардіологія.

Кожні 5-8 років проходила навчання як асистент, доцент, потім професор на факультеті підвищення кваліфікації викладачів  Київського медичного університету, КМАПО ім. П. Шупика, у 2006 році тематичне вдосконалення з нових медичних технологій у Харківській МАПО.

Лікар-кардіолог вищої кваліфікаційної категорії. Працює на постійній основі.

Ірина Купновицька член спеціалізованої Вченої ради з захисту кандидатських і докторських дисертацій зі спеціальностей кардіологія, гастроентерологія, внутрішні хвороби і стоматологія. Купновицька активно займається науковою роботою. Автор близько 450 наукових праць, автор 1 винаходу, зареєстрованого в Російській Федерації, 3 патентів на винахід. За останні 3 роки опублікувала 92 наукових роботи.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: