fbpx

Найбільша корупція сьогодні в оборонній сфері, – Дерев’янко

Політика 09:57, 22.08, 2017

Оборонна сфера України, яка вимушено поглинає понад 100 мільярдів гривень на рік, є дуже непрозорою та потребує суттєвої зміни.

Про це заявив народний депутат від партії "РУХ НОВИХ СИЛ Михайла Саакашвілі" Юрій Дерев’янко в ефірі телеканалу "112 Україна".

Він підкреслив, що українська армія повинна мати сучасне озброєння та сучасну техніку. "Ми маємо достатньо фінансувати наші збройні сили, для того, щоб в цей час, коли у нас йде війна, захищати свою незалежність і територіальну цілісність",  сказав нардеп.

Разом з тим він вважає, що оборонна сфера, яка сьогодні вимушено поглинає більш як 100 мільярдів гривень коштів держбюджету на рік, є дуже непрозорою. "Я маю на увазі закупівлю військової техніки, в тому числі і приладів зв'язку",  пояснив Дерев’янко.

Він нагадав, що народні депутати з антикорупційного комітету та з комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності неодноразово порушували ці питання. "Я вважаю, що система проведення закупівель в оборонній сфері потребує докорінної зміни. Тому що найбільша корупція сьогодні там",  підкреслив депутат.

Він вважає дуже показовим той факт, що США позбавили деяких чиновників Укроборонпрому американських віз і неодноразово натякали на те, що ця структура є дуже непрозорою.

Нагадаємо, раніше Дерев’янко заявив, що за ціною найновітніших зразків ізраїльського обладнання в кінці минулого року було придбане турецьке обладнання на суму 1 млн 500 тис. доларів. За оцінками експертів, вартість обладнання турецької компанії, яка не є лідером на ринку, мала би бути на 30-40% дешевше.

За інформацією Дерев’янка, на цій закупівлі спритні "ділки", серед яких і голова комітету з питань безпеки та оборони Сергій Пашинський, намагались вкрасти 100 мільйонів доларів. Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу з цього приводу, а Військова прокуратура відмовила у порушенні справи.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: