fbpx

Найбільше проблем на початку опалювального сезону виявилось у СТЕКу

Суспільство 09:51, 28.10, 2014

24 жовтня в Івано-Франківську розпочався опалювальний сезон. До вечора усі котельні міста були запущені, але не всі мешканці отримали тепло в оселях.

Про це йшла мова у вівторок, 28 жовтня, на оперативній нараді у міського голови.

Найкраще зреагували працівники ДМП "Івано-Франківськтеплокомуненерго". За словами керівника підприємства Василя Рущака, на вихідних працювали аварійні служби, які оперативно реагували на виклики. На сьогодні до всіх будинків, які знаходяться на балансі підприємства, подано тепло, проблемними залишаються лише деякі стояки та окремі квартири.

Рущак звернувся до мешканців міста, які проживають на останніх поверхах багатоквартирних будинків, із проханням "розвоздушити" батареї або допускати працівників підприємства для цього.

Найменш готовим до опалювального сезону виявилося ТОВ "Станіславська теплоенергетична компанія". За словами представника підприємства, усі котельні були запущені вчасно. Проте найбільше звернень і скарг протягом останніх днів поступило від мешканців саме тих будинків, які знаходяться на балансі у СТЕКу.

Загалом, на телефон служби оперативного реагування  (15-80) від 24 жовтня поступило близько 700 заявок зі 150 адрес, які знаходяться на балансі у СТЕКу. Міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус зазначив, що за весь час ще не було стільки звернень.

"Навіщо було теперішнім власникам котельні на вулиці Індустріальній, 34 так за неї воювати, щоб відібрати в міста? Я не можу зрозуміти, для чого було це робити. У нас 35 котелень на балансі в ТКЕ, і всі запустились. Традиційно є "завоздушення", мешканці не пускають. Але такого не було, щоб стільки адрес зверталось, причому опалювальний сезон розпочався на 10 днів пізніше. СТЕК був не готовий до опалювального сезону!" – констатував міський голова.

КП "Єдиний розрахунковий центр" теж погано спрацював від початку опалювального сезону. За словами Віктора Анушкевичуса, комунальники працювали лише в суботу, а в неділю до мешканців квартир, у яких все ще не з’явилося тепло, ніхто не виїжджав на виклики, хоча, за словами в.о. директора ЄРЦ Руслани Василюк, у ці дні працювала гаряча лінія.

Усі підприємства пообіцяли виправити ситуацію до кінця тижня.

Секретар міськради Микола Вітенко висловив сподівання, що плата за опалення у дні, коли котельні запустилися, але до помешкань з тих чи інших причин тепло не доходило, з мешканців стягуватись не буде.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: