fbpx

Найкращим акваріумістом України став іванофранківець Григорій Поліщук

Стиль життя 11:43, 05.04, 2016

Найкращого акваріуміста України напередодні обрали у Києві. Своє бачення підводних пейзажів пропонували кандидати з різних куточків України та з-за кордону.

Єдиний учасник з Києва – індієць Робін Саньял  вперше презентував свою роботу на конкурсі міжнародного рівня. В Україні він працює кардіологом уже 10 років. Каже, що захопився дизайном акваріумів ще дитиною. Тепер відтворює далекі тропічні пейзажі і мріє про світове визнання, пишуть Подробности.

"Я постарався дублювати озеро індонезійське, зветься Айя Джура. І рибки теж відповідно звідти. Це хотів дублювати підводно",  каже учасник конкурсу "Кришталевий акваріум 2016" Робін Саньял.

Пейзажі рідних місць надихають і цьогорічного переможця  франківця Григорія Поліщука. Каже, ідеї для композицій з’являються під час мандрівок Карпатами. Ці пейзажі і принесли йому десятки нагород на міжнародних змаганнях з аквадизайну.

Як писав КУРС, у 2014 році франківець Григорій Поліщук представляв Україну на міжнародному конкурсі дизайну рослинних акваріумів IAPLC в Японії.

"Я багато подорожую по лісах Західної України, гірських масивах. І часто бачу, як пробивається вода з джерела назовні. Якраз хотів передати глядачам цей момент, коли водичка крізь товсті шари ґрунтів, можливо, навіть якогось каміння, вимиває нагору пісочок і пробиває тонким струменем",  розповідає володар гран-прі конкурсу "Кришталевий акваріум 2016" Григорій Поліщук.

Роботи оцінювали вітчизняні аквадизайнери  чемпіони світових першостей. Впевнені, що за чотири роки, що минули з останнього конкурсу, майстерність конкурсантів значно зросла.

"По суті ми не помітили відмінностей між сучасними світовими досягненнями та напрацюваннями в області акваскейп-дизайну і ось роботами конкурсантів. Завдання вийти на світовий рівень, я вважаю, вже виконане українськими учасниками",  впевнений член журі, призер всесвітнього конкурсу з аквадизайну Володимир Ужик.

Незмінний організатор конкурсу розповідає, що у різних форматах змагання влаштовують уже 10 років. Але понад тисячу відвідувачів приймали уперше.

"Це безпрецедентна кількість людей, які відвідують. Ми зазвичай задовольнялися в межах 300 осіб. Зараз це фантастика, і всі звідси йдуть з палаючими очима",  каже організатор конкурсу "Кришталевий акваріум 2016" Олександр Бешлега.

Судді кажуть, що у гонитві за красою не варто забувати, що акваріум  це насамперед помешкання для домашніх улюбленців. Тож головний критерій все ж таки  придатність для життя.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: