fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • НАЗК перевірить е-декларацію франківської чиновниці, яка витратила на нерухомість учетверо більше, ніж заробила

НАЗК перевірить е-декларацію франківської чиновниці, яка витратила на нерухомість учетверо більше, ніж заробила

Політика 12:10, 21.04, 2017

Національне агентство з питань запобігання корупції розглянуло звернення громадських активістів з вимогою перевірити походження коштів, отриманих і витрачених у минулому році начальником патронатної виконкому Івано-Франківської міської ради Вікторією Дротянко.

Нагадаємо, минулого року Вікторія Дротянко  придбала офіс в Івано-Франківську площею 36,7 кв м за 358 904 гривень та  квартиру на 64,3 кв м за 99 915 гривень. При цьому Дротянко за рік заробила у виконкомі 104 858 гривень. Інших доходів чиновниця не задекларувала. За 2014 рік вона задекларувала 17 300 гривень, а за 2015 – 8683 гривні.

Після оприлюднення декларації Дротянко, голова правління ГО “Залізний тризуб” Наталія Сербин звернулася зі скаргою до НАЗК з проханням провести перевірку законності походження коштів, отриманих і витрачених Вікторією Дротянко, та  розпочати щодо неї кримінальне провадження.

У відповіді на звернення Наталії Сербин у НАЗК повідомили, що розглянули її звернення

“Якщо до повноважень керівника патронатної служби належать організаційно-розпорядчі функції, він є посадовою особою державних органів,  отже, є  суб`єктом декларування, згідно зі  статтею 45 Закону України “Про запобігання корупції”. Таким чином надана Вами інформація буде взята до відома при здійснені перевірки е-декларації Дротянко В.В. у відповідності до діючого законодавства”, – йдеться у відповіді НАЗК.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: