fbpx

Назвали професії, на які зараз є найбільший попит

Суспільство 20:41, 20.07, 2017

Найбільш активно шукають працівників в агросектор, банки та он-лайн маркетинг. Підвищився сезонний попит на репетиторів і нянь.

"В останні три місяці позитивна динаміка відзначалася в таких професійних сферах, як видобуток сировини, наука та освіта, транспорт і логістика, домашній персонал, а також – туризм, готельний і ресторанний бізнес. А в юридичній сфері бачимо спад кількості вакансій", – розповіла фахівець експертно-аналітичного центру кадрового порталу "HeadHunter Україна" Катерина Криворученко.

Багато роботодавців повернулися з великими замовленнями в агросекторі, багато діджитал-вакансій – у банках і онлайн-маркетингу, повідомляють у Центрі зайнятості Вільних людей.

Найбільше замовлень кадровим агентствам на підбір персоналу надходить з агросектора, індустріальної сфери, медичного ринку, фармсектора та IT-компаній.

Менш активно, але все ж підбирають персонал банки й фінансові компанії.

Також зростає попит на вантажників, касирів, працівників логістичних і транспортних комплексів, робочих, операторів call-центрів.

Улітку також зріс попит на репетиторів (з іноземних мов та підготовки до вступу до вузів), а також на нянь.

Державна служба статистики опублікувала свої дані за перший квартал поточного року, і з них виходить, що безробіття в країні зростає. Його рівень, згідно з методологією Міжнародної організації праці, становив 10,1%. Хоча торік показник дорівнював 9,9%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: