fbpx

Не перетворити церкву на бізнес, – Папа Римський про платні послуги в храмах

Суспільство 17:35, 11.07, 2016

Папа Римський Франциск жорстко висловився з приводу великих сум, які священики беруть за весілля, хрещення і перше причастя. На думку глави Церкви, смішно, що віряни повинні платити за те, що є основою віри.

Папа Римський засудив практику стягування грошей. Він сказав, що священнослужителі в церквах перетворилися на касирів в супермаркеті, які готові на все заради прибутку.

Франциск нагадав, що основне завдання духовенства – вести свою благовірну службу, а не збагачуватися. Під час меси, він зауважив, що йому неприємно, що: "перед тим як увійти до церкви, перше, що ми бачимо, – список цін на послуги".

"Я знав закохану пару, яка хотіла побратися, але священик став причиною їхніх проблем. Молодята хотіли провести нормальне весілля, проте священик сказав їм, що у них є всього двадцять хвилин. Причина очевидна: чим більше пар, тим більше прибуток. У підсумку молодята заплатили йому за подвійне час",  навів приклад понтифік.

Франциск додав, що така практика – гріх.

"Є дві речі, які народ Божий не може пробачити: священика, закоханого в гроші, і священика, який погано поводиться з людьми",  додав Папа. 

На завершення своєї проповіді Франциск закликав вірян не дати перетворити церкву на бізнес. За його словами, "віра і спасіння душі безкоштовні".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: