fbpx

Марцінків заявив, що "недруги" запустили сценарій його відставки

Суспільство 14:03, 04.03, 2017

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків зробив заяву, що влада і партія "УКРОП" домагаються його відставки.

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків звинуватив невідомих "недругів", владу і місцеву організацію партії "УКРОП" у намаганні дискредитувати його і відправити достроково у відставку. За словами Марцінківа, недавні звинувачення на його адресу в порушенні антикорупційного законодавства – це частина цього сценарію. 

Подаємо повідомлення  повністю:

"Не вір! Не бійся! Не проси!

Гасло українських націоналістів, які перебували в комуністичних тюрмах!
Сьогодні взнав про запущений сценарій припинення повноважень міського голови через адмінпротоколи за ненадруковані диски Івана Яковича Франка і мурал дисидентки Ірини Сеник, які мали реалізовувати ГО Центр розвитку Міста і БФ Родина, де я є одним із засновників. А ще є машина Шкода!!! Кому це вигідно? Владі і Укропу! Не змогли виграти в чесній боротьбі – дискредитуємо брудом та задушимо силовиками! Але посада для мене – це не самоціль, а засіб побудувати міст на Пасічну, і ми це обов'язково зробимо! Ви побачите початок робіт вже в кінці квітня. Це відремонтовані і збудовані 5 дитячих садочків, це 40 нових доріг, 30 нових тролейбусів, це відремонтовані парки і сквери, і багато чого іншого! Тому, шановні недруги, я розумію Ваше прагнення мене вивести з себе, змусити співпрацювати, надломити керівників управлінь та комунальних підприємств. Але в цьому житті я не боюсь недругів, а боюсь знеслави друзів та побратимів! Так, можливо, не все ідеально в нашому місті, не все так, як треба, але намагаюсь бути справедливим і враховувати побажання франківців. І тільки вони можуть вирішувати, кому бути очільником найкращого міста в Україні – Івано-Франківська!

P.s. Даруйте за емоції, але дістали всі ці виродки, які в догоду вказівкам зверху можуть знеславити честь і гідність кожного в цій державі, які діють за принципом – була би людина, буде справа!" – написав Руслан Марцінків.

Нагадаємо, Руслан Марцінків нещодавно придбав новий автомобіль "SKODA OCTAVIA" 2016 року випуску за 468 742 гривень, про що згідно із вимогами закону "Про запобігання корупції" повинен був повідомити НАЗК. Однак Марцінків цього не зробив, за що передбачене адміністративне покарання. Крім того, Марцінківа звинуватили у ще одному порушенні: рік тому мер не повідомив про конфлікт інтересів, коли на міському конкурсі грантів, що виділялися з міського бюджету, не проінформував, що у конкурсі бере участь організація його дружини Оксани Марцінків. До речі, організація була визнана переможцем, але, як запевняє мер, грошей з бюджету дружині виділено не було. За ці кошти організація планувала видати диски про Івана Франка. 

Емоційний пост мера викликав чимало коментарів: чимало франківців висловили підтримку Марцінківу. У коментарях спалахнула суперечка між Марцінківим та місцевим активістом, юристом Мироном Дмитриком. Саме Мирон Дмитрик свого часу вказав меру на порушення ним антикорупційного законодавства при придбанні нового автомобіля і попередив, що повідомить у НАЗК, якщо мер не виправиться. 

"Руслане Романовичу! Всі ці випадки – це просто свідчення того, що Ваші "радники" некомпетентні або свідомо Вас підставляють. Це елементарні вимоги антикорупційного законадавства – конфлікт інтересів і фінансовий контроль. Може, для когось це дурня і дрібниця, але це ВИМОГА ЗАКОНУ!!! Ви її не дотримались. То які питання?" – поцікавився Мирон Дмитрик. 

У відповідь Марцінків назвав юриста "сексотом" і "стукачем", а слідчих "відморозками".

Нагадаємо, вчора Руслан Марцінків не з'явився на судове засідання з приводу корупційного правопорушення, надавши суду довідку про відсутність через хворобу

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: