fbpx

«Непохитна стійкість»: Україна розпочинає свої навчання у відповідь на російсько-білоруські маневри

Суспільство 11:45, 12.09, 2017

Сьогодні на всій території України стартували стратегічні військові маневри "Непохитна стійкість-2017".

За словами начальника Генштабу Віктора Муженка, командно-штабні навчання "Непохитна стійкість" пройдуть у рамках підготовки української армії до ведення "оборонних, стабілізаційних і бойових дій", у тому числі і у зв'язку зі стартуючими двома днями пізніше навчаннями "Захід-2017".

"Їх метою (навчань – ред.) ми розглядаємо нарощування можливостей органами військового управління здійснювати управління військами (силами) в ході перегрупування, ведення оборонних, стабілізаційних і бойових дій", – сказав Муженко.

Командно-штабні навчання "Непохитна стійкість" триватимуть з 12 по 15 вересня.

Нагадаємо, російсько-білоруські військові навчання "Захід – 2017" триватимуть з 14 по 20 вересня. Вони стануть завершальним етапом спільної підготовки збройних сил Білорусі та Росії в поточному навчальному році. За офіційними даними, участь у маневрах візьмуть 13 тис. солдатів. Однак, за оцінками НАТО, у навчаннях візьмуть участь близько 100 тис. військовослужбовців двох країн, пише Депо.

Секретар РНБО Олександр Турчинов вважає, що спільні навчання Росії і Білорусі можуть бути підготовкою до наступальної операції.

Міністр оборони України Степан Полторак під час зустрічі з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом у Штаб-квартирі НАТО також назвав загрозою проведення білорусько-російських навчань.

20 червня у НАТО пообіцяли уважно стежити за російсько-білоруськими навчаннями "Захід-2017".

Реакцією країн НАТО на майбутні білорусько-російські навчання "Захід – 2017" стало посилення угруповань військ на кордоні союзної держави.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: