fbpx

Невідома польсько-українська війна: вийшла книга В'ятровича про Волинську трагедію

Культура 16:50, 23.10, 2016

У Києві презентували книгу керівника Українського інституту національної пам'яті Володимира В'ятровича "За лаштунками "Волині-43". Невідома польсько-українська війна".

Про це повідомляє hromadske.ua.

"Ця книжка – чи не перша спроба науково-популярного викладення історії польсько-українського конфлікту середини минулого століття. Автор пропонує поглянути на події 1943 року на Волині у контексті історії двох народів до, під час та після Другої світової війни", – йдеться у повідомленні Інституту національної пам'яті.

В основі дослідження – свідчення безпосередніх учасників подій, документи українського та польського підпілля, Армії Крайової та УПА, що були головними дійовими особами трагедії.

Володимир В’ятрович – історик і публіцист, дослідник українського визвольного руху, голова Українського інституту національної пам’яті, ініціатор пакету законів про декомунізацію. Очолював Архів СБУ та розсекретив колишні архіви КҐБ. Працював в Українському науковому інституті Гарвардського університету, потім вивчав матеріали архіву Інституту Гувера Стендфордського університету. Автор та співавтор восьми книг з історії визвольного руху та Другої світової війни. Викладав в Українському католицькому університеті та Києво-Могилянській академії.

Книга вийшла друком у "Клубі Сімейного Дозвілля" спільно з Центром досліджень визвольного руху.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: