fbpx

Ніч під ЦНАПом минула без пригод: вранці чергувальники співали гімн і робили руханку

Суспільство 08:22, 01.06, 2016

В Івано-Франківську сотні охочих зареєструвати дитину в дитсадок "Вишиванка", що на Пасічній, всю ніч зберігали чергу до ЦНАПу.

Сьогодні, 1 червня, в Івано-Франківську починається реєстрація у ДНЗ. Реєстрація у новий дитсадок "Вишиванка" викликала небачений ажіотаж: вже відучора до ЦНАПу сформувалася черга. В такий спосіб батьки самоорганізувалися, аби  не допустити зловживань із реєстрацією. 

Патрульні поліцейські розповіли, що ніч минула досить спокійно. Були виклики через галас, оскільки в черзі час від часу спалахували суперечки, а також щогодини проводилася перекличка, але патрульні врегулювали проблему розмовою. 

Приблизно о 8 ранку довелося викликати швидку допомогу: одній жінці, яка цілу ніч відстояла на площі, стало зле. Медики виміряли тиск, дали пігулку – і жінка повернулася у стрій: якраз починалася чергова перекличка. Хто під час переклички відсутній – того зі списку викреслюють.

О 6 ранку вся черга робила зарядку і співала гімн України, розповідають люди. Вони не розуміють, чому влада не змогла продумати зручну систему реєстрації, аби уникнути такого ажіотажу. Загострення ситуації в черзі можливе близько 9 год. – коли ЦНАП розпочне роботу. Деякі депутати міської ради ще вчора з цього приводу звернулися до мерії із закликом забезпечити правопорядок на площі. 

Наразі у списку приблизно 300 осіб. Сьогодні протягом дня лише 70 з них отримають талони для реєстрації, оскільки для чергувальників працюватимуть лише два столи. Решта рішуче налаштовані чекати в черзі і завтра, і післязавтра – поки не отримають бажаний талон. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: