fbpx

Німецькі благодійники передали на Прикарпаття шкільні меблі та медичні ліжка

Суспільство 07:25, 28.02, 2016

Допомогу отримали заклади міста Долина.

Завдяки допомозі української діаспори німецьких міст Ляйпціг і Дрезден навчальні заклади міста Долина й медичні заклади Долинського району поповнились вкрай необхідним обладнанням й інвентарем.
 

Спеціалізована загальноосвітня школа №6 міста Долини з поглибленим вивченням іноземних мов отримала добротні і майже нові парти та стільці, а також комп’ютери й навчальну дошку. Такі ж навчальні меблі й комп’ютерну техніку отримала загальноосвітня спеціалізована Долинська школа-інтернат, інформує Долинська РДА.

А до терапевтичного відділення Долинської ЦРЛ, в складі якого діє кардіологічний відділ, потрапила чергова партія багатофункціональних ліжок, котрі слугуватимуть для  комфортного лікування хворих після інфарктів й важких операцій.

Ліжка мають механічне та електричне пультове керування, матраци з ортопедичним ефектом. Разом із ліжками передали і багатофункціональні тумбочки, які так трансформуються, що хворого зручно годувати в ліжку.

Ця, вже друга, партія обладнання була організована за сприяння голови греко-католицької громади Ляйпціга Оксани Макогон і її чоловіка Романа Флюнта, уродженця Долини. Вони є науковцями і багато років живуть у Німеччині.

 З 68 багатофункціональних ліжок – 29 за рішенням Фонду потрапило в центральну районну лікарню. Ще одна частина ліжок доставлена для укомплектування Вигодської лікарні, а решту за спільною згодою з німецькою стороною відправлено у Львівський військовий медичний госпіталь.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: