fbpx

У Німеччині випробували незвичайний літак-електрокар. ВІДЕО

Стиль життя 20:08, 21.04, 2017

Апарат вертикального зльоту і посадки Lilium Jet здійснив успішний випробувальний політ.

Представники стартапу Lilium повідомили, що прототип Lilium Jet є повнорозмірним і розрахований на двох осіб, пише Electrek.co, пише NV.ua

Lilium Jet є повністю електричним, силова установка літального апарату складається з 36 реактивних двигунів. Апарат може подолати майже 200 миль на максимальній крейсерській швидкості понад 180 миль в годину. Електричний Lilium Jet є набагато більш ефективним, ніж звичайні літаки. Представники Lilium кажуть, що ефективність прототипу порівнянна з електричним автомобілем.

"Ми вирішили деякі з найскладніших технічних завдань в авіації, щоб дістатися до цієї точки. Успішна програма льотних випробувань показує, що наш новаторський технічний проект працює саме так, як ми передбачали. Тепер ми можемо звернути нашу увагу на початок виробництва літака", – розповів співзасновник компанії Lilium Деніел Вієганд.

За словами творців незвичайного літака-електрокара, він зможе подолати відстань від центру Нью-Йорка до аеропорту міста всього за п'ять хвилин, тоді як поїздка на машині займає близько години.

Вартість Lilium Jet поки не розкривається, проте виробник літака заявляє, що його можна буде замовити до кінця 2018 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: