fbpx

Нова фотомозаїка у центрі Івано-Франківська з'явиться у червні

Суспільство 11:18, 08.05, 2015

До 1 червня 2015 року у центральній частині міста оновлять традиційну мозаїку із фотографій мешканців Івано-Франківська.

Про це повідомила голова Молодіжного міськвиконкому Ірина Рабарська, передає Типовий Франківськ.

На жаль, до Дня міста виготовити та розмістити мозаїку не вдалося. На це вплинуло кілька факторів. Проте молоді активісти запевняють, що на початку літа нова фотомозаїка таки буде.

"Місце розташування мозаїки буде змінено після погодження з Департаментом архітектури та містобудування. Адже на місці, де розміщується попередня, буде функціонувати новий заклад. Тому через кілька місяців її можуть демонтувати. Є кілька варіантів нового розміщення мозаїки, але це буде центральна частина міста, щоб якомога більша кількість мешканців та туристів могли її побачити", – каже Ірина Рабарська.

Нова мозаїка буде менших розмірів, ніж попередні. Наразі розглядаються різні варіанти щодо того, що на ній буде зображено.

"Була спроба зібрати кошти на виготовлення мозаїки через конкурс, але проект зареєстрували до участі запізно. Франківська "Фотомозаїка" набрала велику кількість "лайків", але цього не вистачило для перемоги. Ми не засмутилися, адже кошти на мозаїку знайшлися. Багато меценатів погодилися підтримати цікаву, вже традиційну, ініціативу створення фотомозаїки", – зазначила голова ММВК.

За словами Ірини Рабарської, як тільки буде визначено місце розміщення, через ЗМІ та соцмережі буде оголошено про збір фотографій, після чого розпочнуть процес виготовлення самої мозаїки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: