fbpx

Новонародженим прикарпатцям вже у пологовому видаватимуть свідоцтва про народження

Суспільство 11:32, 22.03, 2016

У рамках реформування Мін'юсту на Прикарпатті ліквідують 17 територіальних управлінь юстиції та створять 16 бюро безоплатної правової допомоги.

Про це на засіданні прес-клубу у Франківську повідомив керівник ГТУ юстиції в Івано-Франківській області Микола Станіщук.

Сьогодні вже надають безоплатну правову допомогу чотири центри нового зразка, зокрема регіональний центр з надання безоплатної правової допомоги в Івано-Франківській області, а також Івано-Франківський, Калуський, Коломийський місцеві центри.

За словами Станіщука, у рамках реформи стають доступнішими усі послуги Мін'юсту.

Серед новацій – кабінет електронних адміністративних сервісів. Це відкриті державні реєстри юридичних та фізичних осіб, державна реєстрація актів цивільного стану (народження, шлюб), перевірка стану судової справи, оплата судового збору он-лайн та інше.

"Найромантичнішим нововведенням, на мою думку, є те, що свідоцтво про народження дитини можна отримати безпосередньо у пологовому будинку. Бігати в РАГЦи і вистоювати у чергах більше не потрібно. Новонароджений виходить з пологового повноцінним громадянином України", – підкреслив Микола Станіщук.

Свідоцтва про народження уже видають у Івано-Франківському міському та обласному пологових будинках, але ведеться робота над тим, щоб впровадити це у кожному районі області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: