fbpx

Новий проект забудови біля франківського "Бастіону" розробив Віктор Зотов. ФОТО

Стиль життя 20:32, 19.10, 2015

Керівник архітектурного бюро Zotov&Co та куратор архітектурного фестивалю CANactions Віктор Зотов разом із власником "Бастіону" Олегом Заріцьким презентували нову концепцію будівлі, яку планується звести по вулиці Новгородський, на місці теперішньої парковки навпроти комплексу.

Згідно з новим проектом будівля матиме три поверхи та терасу, а також підземний паркінг, розрахований на 45 автівок.

Віктор Зотов зазначає, що підземна парковка дозволить звільнити площу перед "Бастіоном" від автомобілів. Також планується збудувати міст, який би слугував переходом між туристичним комплексом та новою будівлею.

Функціональне призначення будинку наразі тільки розробляється. Розглядають два варіанти: готель на 40 номерів або багатофункціональний комплекс. Другий варіант включатиме приміщення для торгівлі, дитячий центр та ресторан, який можна буде використовувати і як конференцзал для різноманітних заходів. Зотов наголошує, що об'єкт був би кращим, якби слугував одній функції. "Якщо є все – риба, труси…  то це ларьок",  каже архітектор та наполягає на готелі. 

Це вже третій проект забудови "Бастіону", який пропонує власник комплексу. Минулі два були розроблені австрійським та франківським архітекторами, але громадськість їх критикувала.

Як повідомляв КУРС, містобудівна рада виступила проти забудови біля "Бастіону" за проектом Олександра Микуляка і рекомендувала власнику провести конкурс проектів.

Юлія Ільченко 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: