fbpx

Новий стінопис у Франківську – рефлексія на тему муралів у місті, – художник. ФОТО

Культура 13:56, 28.10, 2016

Сьогодні в громадському ресторані "Urban Space 100" відбулась зустріч з українським художником Сергієм Радкевичем з нагоди реалізації художником роботи "Фрагменти візуальної маніпуляції".

"Фрагменти візуальної маніпуляції" – мурал розміром 11 на 9 метрів, створений на фасаді підстанції Теплокомуненерго за адресою вул Сахарова, 30 а.

"Мій мурал – це рефлексія на ті події, які відбувались довкола теми муралів у Івано-Франківську у цьому році. Якби тут не відбулась дискусія довкола муралів, я б не малював тут цю роботу", – каже Сергій Радкевич.

У цій роботі художник використав три різних техніки – іконопис, реалістичний та графічний стилі. 

На роботі зображено графік, який відображає рівень зацікавленості роботою з боку містян – наскільки часто до художника підходили мешканці, чи спілкувались із ним і які ли питання.

Проект реалізується за ініціативи проекту "Відкритий Вуличний Малюнок" спільно з платформою "Тепле Місто".

Довідково: Сергій Радкевич народився 1987 року у Луцьку. Закінчив відділення монументального живопису Львівської національної академії мистецтв. Його творчі пріоритети – монументальний розпис, стріт-арт, живопис, графіка. У своїх практиках художник працює з сакральними образами, які виносить поза сакральні об'єкти. Сергій є одним з організаторів стріт-арт фестивалю Black Circle Festival. Лауреат другої спеціальної премії PinchukArtPrize 2012 року. Живе і працює у Львові.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: