fbpx

Новий тренд відпочинку на Прикарпатті – у ропі Домбровського кар'єру

Суспільство 10:34, 05.08, 2016

Цього року калушани проводять літній відпочинок на соляних озерах колишнього Домбровського кар'єру.

До 2020 року на розвиток туризму у Калуші хочуть спрямувати понад 5 млн грн. Цього року розробили та виставили на обговорення Програму туристичного розвитку міста на 2016-2020 роки, виконанням якої планують не лише забезпечити сталий розвиток туристичної галузі в Калуші, але ійпідвищити рівень життя громадян та створити додаткові робочі місця, залучити інвестиції, провести паспортизацію та інвентаризацію туристичних об’єктів міста тощо, інформують Вікна.

Планують облаштувати п’ять турстопів на березі річки Лімниця, де з’являться 50 альтанок, 50 мангалів,10 сміттєбаків, 5 перегородок для переодягання,10 біотуалетів та 5 оглядових майданчиків, що загалом потягне понад 200 тисяч гривень.

Два турстопи мають на меті облаштувати і на Домбровському кар’єрі. Територію довкола солених озер планують переробити на пляжі та подбати про ремонт дороги до кар’єру.

Поки влада Калуша будує плани, калушани опановують новий вид відпочинку – купання в розсолах. Відгукуються в соцмережі, що вода у соляних озерах тримає не гірше за ту, що в славнозвісному Мертвому морі. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: