fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Обласна рада надала у користування ділянки надр з особливими умовами

Обласна рада надала у користування ділянки надр з особливими умовами

09:07, 15.05, 2017

Депутати обласної ради підтримали пропозицію очільниці фракції "ВОЛЯ" Ольги Галабали і прийняли рішення прописати особливі умови у спецдозволах на користування ділянок надр Гаврилівської та Мостище-Крехівській площі.

Під час сесії обласної ради депутати прийняли рішення надати ТзОВ "Західнадрасервіс" у користування ділянки надр на цих площах.

Ольга Галабала озвучила, що до неї звернувся голова Старобогородчанської ОТГ Ярослав Здерка з проханням підтримати надання цьому підприємству дозволу, адже воно добросовісне, забезпечує значні надходження до ОТГ.

"Ця компанія сплачує податки, голова ОТГ прогнозує, що в 2018 році громада отримуватиме близько 2 млн грн ренти від цього підприємства. Ця компанія з 2007 року здійснює геологорозвідку, тому реалізувати дозвіл через аукціон неможливо. Кінцевим бенефіціарним власником є українська компанія, тому закликаю підтримати надання дозволу", – зазначила Галабала.

Ольга Галабала запропонувала прописати у спецдозволах так звані особливі умови, а саме: 

– Щорічно, протягом терміну дії спеціального дозволу, укладати з місцевими органами влади угоди на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання на пайових засадах об’єктів соціальної інфраструктури, шляхів місцевого значення та на заходи щодо охорони навколишнього природного середовища, на суму не менше 1% від вартості інвестиційного проекту; 

– Своєчасно і в повному обсязі сплачувати обов'язкові платежі до державного та місцевих бюджетів згідно з чинним законодавством;

– Оформити правовідносити щодо користування земельними ділянками згідно з чинним законодавством; 

– Після отримання спеціального дозволу на користування надрами надати до обласної ради копії програми робіт та угоди про умови користування надрами.

Ця пропозиція знайшла підтримку серед депутатів, тому у спецдозволах на користування ділянками надр Гаврилівської та Мостище-Крехівській площі будуть прописані відповідні особливі умови, яких компанія має дотримуватись.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: