fbpx

Обласна рада спробує залучити канадські гроші на розвиток туризму в Дністровському каньйоні

Суспільство 15:26, 26.05, 2016

Обласна рада візьме участь у конкурсі проектів "Канадського фонду підтримки місцевих ініціатив" з проектом “Дністровський каньйон: сталий розвиток території”.

Відповідне рішення сьогодні прийняла сесія Івано-Франківської обласної ради.

За словами заступника голови облради Василя Гладія, кошторис проекту становить 700 тисяч гривень. З них грантові кошти – 450 тисяч гривень, а 250 тисяч гривень – співфінансування обласної ради.

Мета проекту – створення умов для сталого соціально-економічного розвитку та ефективного використання рекреаційних ресурсів, історико-культурної та природної спадщини у межах Дністровського регіонального ландшафтного парку (ДРЛП). Завданням проекту є підвищення обізнаності сільських громад Городенківського та Тлумацького районів про роботу ДРЛП; створення адміністрації ДРЛП; сприяння розвитку економічної та екологічної обізнаності населення цільової території; сприяння сталому розвитку території шляхом популяризації туристичного потенціалу регіону та активізації розвитку туризму.

Дністровський регіональний ландшафтний парк був створений 1993 року на території Городенківського та Тлумацького районів вздовж ріки Дністер. Загальна площа – 19,6 тис. га. Станом на сьогодні немає визначених меж в натурі, відсутній проект організації території із поділом на відповідні функціональні зони, не створена спеціальна адміністрація.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: