fbpx

Обласна рада звернеться до Кабміну і ВРУ щодо формування госпітальних округів

Здоров'я 15:50, 01.03, 2017

За ініціативи депутата обласної ради від партії "ВОЛЯ" Олега Атаманюка члени комісії з питань охорони здоров'я і соцполітики прийняли рішення напрацювати проект звернення до Кабміну і ВРУ, в якому задекларувати позицію області щодо створення госпітальних округів та прохання врегулювати механізм їх створення.

На засіданні комісії розглянули звернення депутатів Вінницької обласної ради до Кабміну і ВРУ, де зазначають, що з досвіду формування округів виникає багато проблем. Депутати вважають, що неприпустимо розпочинати таку реформу охорони здоров’я без роз’яснювальної роботи, інформації, адже кожен громадянин має знати, яке медичне обслуговування його очікує.
Депутати звертаються до ВРУ і Кабміну з проханням призупинити реформу до затвердження порядку створення госпітальних округів, чітко визначити етапи та цілі процесу створення таких округів, напрацювати нормативно-правову базу щодо впровадження реформи і т. д.
Олег Атаманюк запропонував підтримати вінничан, а також Івано-Франківській обласній раді направити окреме звернення керівництву держави, в якому зазначити позицію області та наголосити на необхідності врегулювання механізму створення округів. Таку ініціативу підтримали члени комісії.

Окрім того, на засіданні комісії директор департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської облдержадміністрації повідомив, що напрацьовано проект, у якому пропонується створити 5 госпітальних округів в області, серед яких високогірний Косівсько-Верховинський.

"Косівський округ, який об’єднуватиме Косівський і Верховинський райони, має 118 тисяч населення, цього достатньо для окремого округу. При цьому буде збережена Верховинська ЦРЛ, вона працюватиме як лікарня інтенсивного лікування першого рівня", – зазначив заступник директора департаменту Микола Стовбан.

Нагадаємо, Кабмін запропонував створити три госпітальні округи на Прикарпатті з центрами в Івано-Франківську, Коломиї, Калуші. В результаті спільної роботи народного депутата Юрія Дерев’янка, депутатів обласної ради Ольги Федишиної та Олега Атаманюка до МОЗу був поданий проект з розрахунку на 5 госпітальних округів, в тому числі з Надвірнянським та Косівським. Депутати порушували це питання і на рівні області, відстоюють на державному.

Нещодавно Верховинська районна рада, за ініціативи очільниці фракції "ВОЛЯ" Ольги Галабали прийняла рішення звернутись до обласної влади з проханням провести нараду за участю депутатів місцевих рад Косова та Верховини, Івано-Франківської обласної ради та ОДА, Департаменту охорони здоров’я та представників Міністерства охорони здоров’я щодо функціонування потенційного госпітального округу з центром у Косові.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: