fbpx

Обласна та міська влада погодили дії щодо спорткомплексу "Олімп" – Андріан Волгін виходить з сухого голодування

Суспільство 13:20, 26.10, 2016

Івано-Франківська ОДА спільно з міськвиконкомом Франківська та Прикарпатським національним університетом напрацювали план дій щодо подальшого функціонування та розвитку спортивного комплексу "Олімп".

25 жовтня відбулась зустріч заступника голови ОДА Ігоря Пасічняка, заступника Івано-Франківського міського голови Олександра Левицького, проректора Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Галини Михайлишин, начальника управління спорту облдержадміністрації Ореста Оклієвича, керівників юридичних відділів ОДА та МВК з депутатом Івано-Франківської міської ради Андріаном Волгіним.
 

Під час засідання йшлося про подальше функціонування та шляхи розвитку спортивного комплексу "Олімп".

Як наголосили Ігор Пасічняк та Олександр Левицький, повідомила прес-служба ОДА, обласна та міська влада готові сприяти врегулюванню ситуації, що склалася, задля максимально ефективного використання спортивного комплексу в інтересах прикарпатської громади.

У свою чергу Галина Михайлишин повідомила, що на цей час СК "Олімп" перебуває у власності Міністерства освіти і науки України, а право господарського відання передано ДВНЗ "Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника".

Представник навчального закладу запевнила, що університет готовий до співпраці у межах правового поля та розгляду на засіданні Вченої ради порядку виділення тренувальних днів для дітей міста за умови подання переліку видів спорту, з яких проводитимуться заняття на умовах співфінансування міською радою, а також можливість відбудови та відновлення діяльності плавального басейну на умовах дольової участі міської ради.

За наслідками наради досягнуто згоди щодо наступного:

1. Клопотати перед міським головою щодо звернення до ректора Прикарпатського національного університету з пропозицією щодо передачі у комунальну власність міста спорткомплексу "Олімп".

2. Пропонувати Івано-Франківській міській раді внести на розгляд чергової сесії Івано-Франківської міської ради проект рішення щодо надання згоди на прийняття в комунальну власність спорткомплексу "Олімп" та направити прийняте рішення компетентним державним органам для вчинення дій щодо передачі об’єкта у відповідності до Закону України "Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності".

3. Пропонувати Івано-Франківській обласній державній адміністрації звернутися до компетентних державних органів з проханням підтримати ініціативу Івано-Франківської міської ради щодо передачі в комунальну власність міста спорткомплексу "Олімп".

4. Пропонувати Івано-Франківській міській раді після прийняття спорткомплексу "Олімп" у комунальну власність забезпечити використання спорткомплексу для потреб освітнього процесу Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника на договірних умовах.

5. Учасники наради взаємодіють на основі принципу взаємної довіри.

Слід відзначити, що завдяки напрацьованому плану дій Андріан Волгін погодився пройти відповідні медичні процедури та розпочати поступовий вихід із сухого голодування.

Нагадаємо, депутат Івано-Франківської міської ради Андріан Волгін розпочав голодування опівночі 24 жовтня. 

КУРС писав, що депутат у п’ятницю на сесії Івано-Франківської міськради публічно повідомив, що вдасться до сухого голодування, щоби врятувати "Олімп". Депутат пропонував, щоби міська влада викупила спорткомплекс у ПНУ. А також наголошував, що правоохоронні органи повинні перевірити законність "схеми", за якою "Олімп" свого часу перейшов у приватні руки.  

ЧитайтеФранківська влада повинна викупити "Олімп" – Андріан Волгін обіцяє сухе голодування до перемоги

Вчора міський голова Франківська Руслан Марцінків зустрічався з голодуючим і запевнив, що звернеться до адміністрації Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника з пропозицією придбати спорткомплекс "Олімп".

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: