fbpx

Обласна влада змушує прикарпатців зменшити споживання газу на 30% (документ)

Економіка 16:03, 22.07, 2014

Заступник голови облдержадміністрації Любомир Слободян зобов’язав керівників районів зменшити споживання газу на 30%. Про це він повідомив на засіданні обласного оперативного штабу з питань підготовки паливно-енергетичного комплексу та ЖКГ до роботи в осінньо-зимовий період 2014-2015 року

"Офіційним завданням Мінрегіонбуду є зменшення споживання газу мінімум на 30% від спожитого за опалювальний період минулого року, – сказав Слободян. – Треба врахувати, що минулий опалювальний сезон не був холодний, відповідно треба пам’ятати про температурні режими".

Він доручив кожному району розробити програму заходів щодо зменшення об’ємів споживання газу. Керівники РДА захищатимуть свої програми економії газу в ОДА, після того Слободян представить їх Мінрегіонбуду.

"Що стосується населення, то ми в першу чергу будемо вести роз’яснювальну роботу. Розуміючи, що зекономити об’єм споживання газу по населенню у великих об’ємах ми навряд чи зможемо, то повинні передбачити зменшення споживання газу бюджетної сфери та комунальних підприємств більше як на 30%", – сказав заступник голови ОДА.

"Невиконання рішень штабу буде розцінюватися як невиконання рішень Кабміну. Що за цим слідує, ви розумієте", – додав він.

Начальник управління житлово-комунального господарства ОДА Юрій Басараб представив орієнтовний план з економії газу по районних ТКЕ.

1

"Йде до того, що Мінрегіонбуд розробляє нормативно-правовий акт, який зобов’язуватиме зменшити в  опалювальний період температуру у приміщеннях на два градуси. Тобто якщо ми мали в дитсадках 22°С, то тепер нормативно буде – 20, якщо ми мали в квартирі 18°С, то буде  16",  сказав Басараб.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: