fbpx

Область має відшукати більше коштів для ремонту доріг місцевого значення, – Ольга Федишина

Політика 15:00, 23.03, 2017

Сума, передбачена в обласному бюджеті на ремонт доріг місцевого значення, цього року надто мала. Необхідно відшукати додаткові кошти, щоб, окрім доріг загальнодержавного значення, в селах та селищах області також якісно полагодити дорожнє покриття.

На цьому наполягає депутат обласної ради від партії "ВОЛЯ" Ольга Федишина, яка звернулась з відповідним проханням на сесії облради, інформує прес-служба партії.

Ольга Федишина повідомила, що основну частину коштів Державного фонду регіонального розвитку, які передбачені для Івано-Франківської області на 2017 рік, заплановано витратити на ремонт доріг. Ці кошти в основному йтимуть на ремонт доріг загальнодержавного значення, який розпочали ще у минулі роки: Н-09 Мукачево – Львів, Н-10 Стрий – Мамалига та Р-24 Татарів – Кам’янець-Подільський. 

"Ремонт доріг загальнодержавного значення – це, звичайно, добре, але потрібно не забувати і про місцеві дороги. До прикладу, у 2015 році за кошти ДФРР вдалось відремонтувати і їх. Тоді ми підготували 5 проектів з ремонту місцевих доріг в Надвірнянському районі, на які з ДФРР спрямували близько 10 млн грн та було співфінансування з місцевих бюджетів. Це мало дуже позитивний ефект, тому що чи не вперше люди побачили на цих дорогах не ямковий ремонт, а суцільний, до прикладу на дорозі Яблунів – Делятин", – зазначила Федишина.

За словами Федишиної, на сьогодні чи не єдиним джерелом для їх ремонту є кошти обласного бюджету і місцевих рад. Депутат нагадала, що в грудні 2015 року облрада затвердила регіональну програму будівництва, реконструкції та модернізації об’єктів дорожньо-транспортної інфраструктури області до 2020 року. 

"На профільній комісії ми розглядали цю програму, на 2016 рік ми просили виділити на дороги місцевого значення з обласного бюджету хоча б 50 млн грн, а на 2017 рік 64 млн грн, що і зазначили в паспорті програми. На превеликий жаль, не дослухаючись до думки комісії, у 2016 році в обласному бюджеті заклали лише 14 млн грн, така ж сума передбачена і на 2017 рік", – зазначає Федишина.

Ці кошти розподіляються між районами області. Так, минулого року кожен район отримав порядка 900 тис. грн з обласного бюджету.

"За ці кошти можна зробити максимум маленьку частину однієї-двох доріг. Така сума дуже мала, неправильно забувати про мешканців області, які живуть в селах, що не пролягають вздовж доріг загальнодержавного значення, вони теж заслуговують їздити нормальними дорогами", – переконана депутат.

На сесії обласної ради 10 березня під час розгляду програми соціально-економічного розвитку на 2017 рік Ольга Федишина виступила з пропозицією вивчити можливість збільшення фінансування регіональної програми з ремонту доріг області і передбачити не 14, а хоча б 20-30 млн грн. Після чого голова обласної ради дав протокольне доручення опрацювати вказану пропозицію.

"Ми маємо показувати людям результат, тим більше, що область має фінансові ресурси і може віднайти ці кошти. Належний стан доріг сприятиме і загальному покращенню якості життя людей", – наголосила депутат.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: