fbpx

Облавтодори будуть закупляти дорожні матеріали через ProZorro

Суспільство 19:48, 22.06, 2016

"Укравтодор" зобов’язав облавтодори проводити закупівлі усіх матеріально-технічних ресурсів лише через електронну систему торгів ProZorro.

Про це повідомляє прес-служба "Укравтодору".

Держагентство впевнене, що завдяки використанню відкритих онлайн-майданчиків закупівлі необхідних матеріалів та техніки проводитимуться виключно у постачальників і це допоможе значно зекономити витрати на дорожні роботи.

"Є доволі відома усім схема відмивання державних грошей – купівля товарів через посередників. Зобов’язавши державних підрядників купувати усі необхідні матеріали та техніку на ProZorro, я впевнений, що ми позбудемося корупції у такий спосіб та не будемо вдвічі або навіть утричі переплачувати за дорожні матеріали", – зазначив Євгеній Барах, тимчасовий очільник Укравтодору.

За його словами, облавтодори не підпадають під дію нововведеного Закону "Про державні закупівлі". Однак в умовах посилення контролю за прозорим та ефективним використанням бюджетних коштів Укравтодором було прийнято це рішення. 

До 30 червня ПАТ "ДАК "Автомобільні дороги України", що є керуючим органом облавтодорів, організує сталу роботу для впровадження системи відкритих електронних закупівель державними підрядниками.

В Укравтодорі сподіваються, що усі закупівлі матеріалів та техніки для проведення дорожніх робіт здійснюватимуться на ProZorro вже у липні.    

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: