fbpx

Облрада може визнати незадовільною роботу ОДА у сфері добровільного об'єднання громад

Суспільство 13:56, 03.06, 2016

Сесія Івано-Франківської обласної ради розгляне питання про незадовільність роботи Івано-Франківської обласної державної адміністрації з добровільного об'єднання територіальних громад.

Таку пропозицію підтримала постійна комісія обласної ради з питань регіональної політики, децентралізації та розвитку місцевого самоврядування.
 
Члени комісії також рекомендують сесії облради не розглядати на другому пленарному засіданні питання "Про внесення змін до перспективного плану формування територій громад області".
 
Заступник голови облради Василь Гладій вважає, що розглядати питання змін до перспективного плану формування громад зарано. Потрібно детальніше вивчити питання на місцях, дізнатися думки громад щодо об'єднання.
 
"Я розумію, що думки громад можуть бути різними. Тому пропоную розглянути це більш детально. Дуже важливо почути думки тих людей, які представляють громади, – говорить Гладій. – Пропоную не розглядати це питання на цьому пленарному засіданні, а більше попрацювати з ним. Запросити всіх дотичних до цього питання людей і вже тоді голосувати".
Голова депутатської комісії Василь Мельничук погодився з пропозицією заступника голови та зазначив, що перед засіданням мав телефонні розмови з сільськими головами. Деякі з них не погоджуються з ОДА та мають інше бачення об'єднання. 
 
Для того, щоб уникнути "фактору Устеріків" (село Верховинського району, яке протестує проти об'єднання  Курс) Мельничук запропонував спочатку більш детально розглянути і вивчити це питання, а вже потім голосувати.
"У нас є звернення Голинської сільради, у нас є звернення з Устерік і ще кількох сільрад. У мене таке враження, що "фактор Устеріків" пристуній майже у кожному районі. Для позитивного рішення щодо об'єднання нам треба, щоб його нормально сприйняли на місцях. Зараз я не готовий навіть з упевненістю говорити за села з мого округу, у всіх різне бачення",  сказав Василь Мельничук..
Член комісії Василь Скрипничук запропонував винести на сесію дві пропозиції: про визнання незадовільною роботу ОДА у плані об'єднання територіальних громад та вважати неприйнятним винесення питання "Про внесення змін до перспективного плану формування територій громад області" на голосування, поки не буде інформації, чи хочуть громади об’єднуватися, чи ні. 
 
Комісія підтримала пропозиції депутата.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: