fbpx

Облрада просить державне керівництво та "Укрнафту" не допустити ліквідації Прикарпатського УБР. ВІДЕО

Суспільство 21:11, 09.12, 2016

Обласні обранці вимагають не допустити ліквідації та масового вивільнення працівників Прикарпатського управління бурових робіт (УБР) ПАТ "Укрнафта".

Сьогодні під час сесійного засідання депутати підтримали відповідне звернення, підготоване фракцією "ВОЛЯ" та зачитане депутатом Ольгою Федишиною до керівництва держави та ПАТ "Укрнафта".

На території Івано-Франківської області функціонує Прикарпатське УБР ПАТ "Укрнафта". Його трудовий колектив складається з висококваліфікованих працівників, що проживають в Долинському, Надвірнянському, Богородчанському, Рожнятівському, Косівському районах, Яремчанській міській раді та в м. Івано-Франківську, структура здійснює будівництво свердловин на території Чернівецької, Львівської, Івано-Франківської, Сумської, Полтавської та Харківської областей. 

Наразі трудовому колективу Прикарпатського УБР стало відомо про наміри Правління ПАТ "Укрнафта" найближчим часом провести реорганізацію підрозділів буріння шляхом створення лише однієї сервісної структурної одиниці з буріння, капремонту свердловин тощо, з розміщенням її на Сході України. 

"Таке рішення може негативно вплинути не лише на економічну та соціальну ситуацію на Івано-Франківщині, призведе до втрати робочих місць, але й на енергетичну безпеку України", – йдеться у зверненні.

Ольга Федишина зазначила, що ліквідація Прикарпатського УБР призведе до масового звільнення його працівників та зменшить надходження до  місцевих бюджетів. 

"Оскільки обрано курс на децентралізацію, збереження вже існуючих підприємств, які сплачуватимуть ренту, є запорукою економічної стабільності територіальних громад та успішної державної політики в галузі самоврядування", – запевнила Ольга Федишина.

Як зазначено у зверненні, є чимало аргументів для збереження Прикарпатського УБР: розвинута інфраструктура, удосконалена ремонтна база (фактично – міні-завод), можливість раціоналізації взаємодії виробництв, складування, постачання та транспортування, наявність в області спеціалізованого наукового проектно-дослідного інституту, центру економічних досліджень ПАТ "Укрнафта" та єдиного в Україні Національного технічного університету нафти і газу. Окрім того, на Галичині налічується близько ста перспективних нафтогазоносних об'єктів, а за оцінками спеціалістів нерозвідані ресурси регіону становлять 309 млн т нафти і 539 млрд кубометрів газу. 

Тому депутати просять вжити заходів щодо недопущення ліквідації та масового вивільнення працівників Прикарпатського управління бурових робіт (УБР) ПАТ "Укрнафта", а у випадку прийняття рішення про необхідність об’єднання існуючих УБР в одне чи два запропонувати Правлінню ПАТ "Укрнафта" передбачити розташування його саме в Івано-Франківській області.

Нагадаємо, звернення первинної профспілкової організації Прикарпатського УБР щодо недопущення його ліквідації та масових вивільнень працівників одноголосно підтримано на сесіях районних, міських та селищних рад Долини, Надвірної, Рожнятова, Косова, Богородчан, Яремчі, на пленарному засіданні Ради профспілок Івано-Франківської області. Ба більше, про підтримку позиції та збереження трудового колективу Прикарпатського УБР заявляють і представники місцевих громад інших областей, зокрема міста Борислава Львівської області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: