fbpx

Облрада проситиме у Гройсмана дозволу на приватизацію "Укрветсанзаводу" у Коломиї

Суспільство 12:27, 16.12, 2016

Комісія Івано-Франківської обласної ради з питань аграрної політики та земельних відносин погодила звернення до Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана щодо виділення Коломийської філії державного підприємства “Укрветсанзавод” у самостійне підприємство з подальшим внесенням до переліку об'єктів державної власності, що підлягають приватизації у 2017 році.

Звернення депутати облради мають намір затвердити на наступній сесії.

У ньому йдеться, що на заводі виникла проблема переробки відходів продукції тваринного походження.

"Недотримання вимог щодо поводження з побічними продуктами тваринного походження та трупами тварин призводить до забруднення навколишнього середовища (ґрунтів, води, повітря), поширення різноманітних інфекційних хвороб, погіршення екологічної ситуації загалом. Якщо в 2013 році це питання вирішувалось за рахунок роботи Коломийського ветсанзаводу та ветсанзаводів сусідніх областей, то з 2014 року підприємство не працює, а сусідні – Тернопільський, Жовківський – працюють з перебоями. У 2013 році Коломийським ветсанзаводом з 88 переробними підприємствами області були укладені угоди на утилізацію, згідно з якими утилізовано більш як 4,5 тис. тонн відходів тваринного походження, то в 2016 році укладено лише 28 угод. Тож очевидно, що підприємства порушують санітарні вимоги, накопичують відходи, частково захоронюють їх у невстановлених для цього місцях. Сільгосптоваровиробники області неодноразово зверталися до органів влади щодо вирішення питання будівництва на території Прикарпаття сучасного ветсанутильзаводу або повної реконструкції старого заводу. За останні 3 роки кошти на вирішення питань з реконструкції заводу у державному бюджеті не передбачались, а вартість будівництва нового чи повної реконструкції заводу, який відповідав би санітарним та ветеринарним нормам сучасності потужністю переробки до 25 тис. тонн сировини в рік, складає близько 16 млн євро", – йдеться в проекті звернення.

На сьогоднішній день одним із шляхів вирішення проблеми, вважають в облраді, є виділення Коломийської філії Державного підприємства ”Укрветсанзавод” у самостійне підприємство з подальшим внесенням до переліку об’єктів державної власності, що підлягають приватизації у 2017 році.

"Це дасть можливість залучити інвесторів, які уже пропонують свої проекти щодо повної реконструкції заводу", – зазначається в документі.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: