fbpx

Облрада виділить гроші на сучасний комп'ютерний томограф для обласної дитячої лікарні

Здоров'я 09:34, 11.11, 2016

Обласна рада знайшла гроші на придбання сучасного комп’ютерного томографа для обласної дитячої лікарні. Апарат надійде в лікарню на початку 2017 року.

Про це у Фейсбуці повідомила голова громадської ради при департаменті охорони здоров'я Івано-Франківської облдержадміністрації, педіатр Оксана Манюх.

"Мене аж розпирає від радості! Боюся, щоб шви на животі не розійшлися, жартую… Ні, люди, ви розумієте, що це означає? Вчасно поставлений діагноз дитині; якісна діагностика і контроль в динаміці; скорочення часу обстеження дитини; економія коштів на лікування ускладнень, які раніше не мали змоги діагностувати; в загальному, це порятунок життя і здоров'я сотень і тисяч дітей області. А яка це допомога лікарям!" – написала педіатр.

За її словами, томограф встановлять у спеціально підготовленому приміщенні і лікарня стане на значний щабель вище у сучасній діагностиці патології у дітей.

"Окремо звернуся до скептиків, які казали: це нереально в теперішній час, бо це мільйони коштів. Вам це питання з місця не зрушити, воно роками висить у повітрі. А ми спільно зрушили і досягнули позитивного результату. Якщо мета благородна, якщо ти можеш донести важливість питання до людей, які впливають на хід подій, якщо ти наполегливий і не втрачаєш віру, а йдеш вперед наперекір труднощам і не сам, а громадою, – здолаєш все!"  переконана Оксана Манюх.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: