fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • Облрада забирає в "Роснєфті" базу відпочинку в Гуті, щоб створити там реабілітаційний центр для поранених учасників АТО

Облрада забирає в "Роснєфті" базу відпочинку в Гуті, щоб створити там реабілітаційний центр для поранених учасників АТО

Політика 12:23, 27.03, 2015

Депутати обласної ради підтримали рішення включити майновий комплекс пансіонат "Гута" до Переліку об'єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

У рішенні йдеться: визнати право спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області на майновий комплекс пансіонат "Гута" на вул. Синьогірська, 11 у селі Стара Гута Богородчанського району Івано-Франківської області.

"Як голова комісії з управління комунальною власністю, знаю, і ми всі знаємо, що цей об’єкт знаходиться у власності російської компанії "Роснєфть". Можу сказати, що об’єкт сьогодні дійсно не використовується. Сам факт голосування не означає, що ми станемо його власниками, для того щоб об’єкт став нашим, потрібно, щоб його зареєстрував державний реєстратор", – зауважив депутат Юрій Романюк перед голосуванням.

"Ми виходимо з того, щоб скасувати угоду між Урядом України і Росії і повернути пансіонат в комунальну власність області. В цьому пансіонаті ми зможемо проводити реабілітацію наших поранених бійців. Ми маємо на місцях підштовхувати центральну владу. Відібравши в Росії цей пансіонат, ми зможемо надати роботу людям, які там проживають", – додав "свободівець" Василь Попович.

Депутат Володимир Грабовецький зауважив, що питання Гути  "свободівський" популізм і піар, але також проголосував "за". 

Загалом, за це рішення в поіменному режимі проголосував 71 обранець. 

"Я переконаний, що ми прийняли правильне рішення, але воно є політичним, сумніваюся, що це рішення буде виконуватися. Тому я пропоную, щоб юридичний відділ опрацював питання позову до суду в тому, що російська сторона порушила умови договору оренди. Тому є надія, що суд може винести це рішення", – заявив депутат Степан Волковецький.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: