fbpx

Облрада збільшить депутатські фонди – для кожного обранця докинуть 4 тисячі гривень

Політика 11:49, 17.10, 2016

Комісія обласної ради з питань регіональної політики, децентралізації та розвитку місцевого самоврядування затвердила зміни до проекту рішення обласної ради "Про внесення змін до Програми розвитку місцевого самоврядування в Івано-Франківській області на 2016-2020 роки".

Зміни стосуються паспорта програми у частині фінансування з обласного бюджету, а саме виділення 1,5 млн грн на облаштування зали для поіменного голосування депутатів, ще 500 тис. грн на облаштування зали виділили з міського бюджету Івано-Франківська.

Також змінами передбачено виділення 504 тис. грн на збільшення фондів депутатів облради. У фонд кожного депутата додадуть по 4 тис. грн. Збільшать і фонд голови обласної ради для виплати одноразових матеріальних допомог населенню. 

Рішення комісії має ще затвердити сесія обласної ради.

Депутат обласної ради Михайло Королик запропонував у майбутньому знову збільшити депутатські фонди. 

"Зараз колосальна кількість звернень по допомогу. По-перше, люди бідніють дуже сильно, по-друге, багато захворювань, з якими сім'ї не можуть самі справитись", – сказав Королик.

Заступник голови обласної ради Василь Гладій погодився з пропозицією депутата і пообіцяв врахувати її при формуванні нового бюджету.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: