fbpx

Облрада звільнила гендиректора ОТБ "Галичина" Ольгу Бабій

Суспільство 17:47, 23.12, 2016

Депутати Івано-Франківської обласної ради підтримали проект рішення про звільнення з посади генерального директора обласного телебачення "Галичина" Ольги Бабій.

Проект рішення на сесії представив начальник управління об'єктами спільної власності територіальних громад області Василь Даниш.

Депутат Тарас Виноградник запропонував доповнити проект рішення пунктом 2: призначити в. о. генерального директора Івана Гладиша.

Сергій Федорців запевнив, що поправка Тараса Виноградника є порушенням законодавства, і закликав колег не голосувати. Депутати не підтримали пропозицію Виноградника.

"Дуже неприємно від того, у який спосіб відбувається розгляд ціього питання. Усім відомо, що міг здійснювався тиск на директора ОТБ з приводу звільнення. Ми підозрюємо, що є бажання просто перерозподілити політичні впливи і "віджати" ОТБ "Галичина" під окрему політичну силу. Ми як фракція засуджуємо можливий вплив на директора ОТБ "Галичина". Не можна у такий спосіб це робити. Наша фракція не підтримуватиме звільнення Ольги Бабій", – виступила депутат від "ВОЛІ" Ольга Галабала.

Звільнили Ольгу Бабій з посади генерального директора обласного телебачення "Галичина" за угодою сторін з 30 грудня 2016 року. За відповідне рішення проголосували 59 депутатів.

Ольга Бабій взяла слово і подякувала усім депутатам за 26 років нелегкої праці.

"Ми створили з нічого відоме усій Україні телебачення. Працювати було непросто, але той результат, який є сьогодні, свідчить, що все не марно було. Щодо моєї заяви: не хочу нічого коментувати і нікого звинувачувати, не буду називати прізвища. Але партійні і фракційні зобов’язання і впливи не подолані. Хто що би не говорив. Не страшно втратити посаду, страшно втратити обличчя. Вдячна депутатам, які мене підтримали", – сказала вона. 

Під час виступу Ольга Бабій розплакалася. Голова облради Олександр Сич вручив екс-гендиректору "ОТБ Галичина" букет троянд. Депутати аплодували стоячи. 

Раніше КУРС повідомляв, що на розгляд постійної комісії Івано-Франківської обласної ради з питань гуманітарної політики надійшла заява від Ольги Бабій про звільнення з посади гендиректора ОТБ "Галичина". Згодом депутат від БПП Остап Дзеса на засіданні президії Івано-Франківської обласної ради повідомив, що Ольга Бабій вирішила відкликати свою заяву про звільнення. Проте, як стало відомо КУРСу, такої заяви Ольга Бабій не писала.

Нагадаємо, заслужений журналіст України, поетеса Ольга Бабій очолювала обласне телебачення "Галичина" з часу його заснування протягом чверті століття. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: