fbpx

Обвинувачений у корупції комунальник Віктор Синишин вдруге не з'явився до суду

Суспільство 16:39, 30.09, 2016

В Івано-Франківському міському суді продовжили розгляд справи Віктора Синишина, якому інкримінують ч. 1 ст. 172-7 КупАП, згідно з якою його обвинувачують у корупційному правопорушенні.

Минулого разу суд мав допитати свідків у справі, але обвинувачений не з’явився на засідання, посилаючись на загострення хронічної хвороби.

Сьогодні Віктор Синишин знову подав клопотання про перенесення судового засідання – у зв'язку з відрядженням. Міський голова Івано-Франківська відрядив посадовця на 29 та 30 вересня до Тернополя – на щорічну зустріч директорів підприємств з модернізації освітлення та впровадження світлодіодних пристроїв. Обвинувачений обґрунтував клопотання розпорядженням мера та запрошенням із Тернополя. 

Прокурор та захисник Синишина клопотання підтримали, зважаючи на те, що розгляд такого штибу справ потребує обов'язкової присутності обвинуваченого в суді. 

Суддя оголосила продовження слухання 11 жовтня. І наголосила представникам сторін забезпечити в суді свідків – цього разу на слухання не з'явився жоден із них. 

Нагадаємо, перебуваючи на посаді інженера в ЄРЦ, Синишин був одним із засновників ТзОВ "Станіслав-ІВ" (директор – Романів), основною діяльністю якого є електромонтажні роботи. У період перебування на посаді між ЄРЦ та "Станіслав ІВ" було укладено 23 договори на електромонтажні роботи на суму понад 396 тисяч гривень. Оскільки він є співзасновником ТзОВ "Станіслав ІВ" та посадовою особою водночас, виник конфлікт інтересів, а підсудний є суб’єктом дії законодавства про корупцію.

Як писав КУРС, інженери комунального підприємства "Єдиний розрахунковий центр" (зараз КП "Муніципальна інвестиційна управляюча компанія") Віктор Синишин і Василь Скиданчук заснували підприємства "Станіслав ІВ" і "Галичина ІВ", які отримували підряди в ЄРЦ.

Зокрема, Синишин донедавна був у співзасновниках ТОВ "Станіслав ІВ", а Скиданчук – ТОВ "Галичина ІВ". Після того, як КУРС оприлюднив цю інформацію, імена інженерів МІУК у державному реєстрі зникли зі списку засновників цих підприємств.

Також Віктор Синишин та Василь Скиданчук є депутами Івано-Франківської міської ради від партії ВО "Свобода".

Як писав КУРС, Віктор Синишин очолив КП "Міськсвітло".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: