fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • Одна машина до кінця дії закону, заборона на перепродаж та ввезення авто в Україну особисто – Порошенко змінив закон про вживані авто

Одна машина до кінця дії закону, заборона на перепродаж та ввезення авто в Україну особисто – Порошенко змінив закон про вживані авто

Суспільство 10:30, 06.07, 2016

Президент Петро Порошенко вніс зміни у закон про зниження акцизу на вживані авто: лише одна машина до кінця дії закону, заборона на перепродаж, власник авто має завезти авто в Україну особисто.

Про це йдеться на офіційному сайті президента, пише Економічна правда.

Як зазначається, підписання відбулося в присутності співавторів – народних депутатів, що представляють різні фракції, та за результатами знаходження компромісу і досягнення чітких домовленостей про те, що в проголосований і підписаний президентом закон будуть внесені зміни.

"Президент і депутати домовилися про те, що зміни до закону, які у невідкладному порядку внесе Глава держави, будуть підтримані усіма фракціями та проголосовані у Верховній Раді у найближчий четвер",  зазначається у повідомленні.

У повідомленні сказано, що "зміни стосуватимуться чіткого регламентування дії закону", а саме – одна машина до кінця дії закону, введення заборони перепродажу та за умови, що власник авто має завезти його в Україну особисто.

"Це буде по-чесному з боку Президента, парламенту, уряду до людей і по-чесному по відношенню до держави в необхідності фінансування її видатків в умовах війни, яка не закінчена",  сказав Порошенко.

Він також наголосив на тому, що підписання цього закону дозволить реально допомогти звичайним громадянам придбати автомобіль для власних потреб.

Нагадаємо, 31 травня Верховна Рада ухвалила законопроект №3251, який передбачає істотне зниження акцизного збору на імпортні автомобілі вже з 1 липня 2016 року.

За законопроект проголосували 237 народних депутатів.

При прийнятті закону ціна на б/у автомобілі знизиться в середньому на 3-8 тисяч євро.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: